Junior projectmanager Maaike staat bij hijskraan in Utrecht

Shirley, Constructeur

Ik doe het echt voor de stad. Dat maakt mijn werk zo leuk.”

Shirley is constructeur. Ze heeft haar talent voor ontwerpen niet van een vreemde. Haar vader ontwierp booreilanden en liet haar als kind vaak zien wat hij had getekend. Toen nog met potlood en papier. Nu krijgt Shirley ruim baan in het uitkiezen van een softwarepakket dat goed bij haar individuele werkwijze past. Gemeente Utrecht laat de keuze aan haar. Momenteel test ze een programma waarin ze haar kunstwerken parametrisch kan ontwerpen. Zo gaat de afdeling mee met de meest recente vernieuwingen en krijgt Utrecht de gaafste resultaten.

“Kunstwerken, noem ik mijn bruggen in Utrecht. Ik ben constructeur en actief betrokken bij het veilig en dynamisch houden van de oude stad. Ik ontwerp en bereken bruggen, muren, kades, enzovoort. Al 10 jaar. Toch is er nog steeds genoeg afwisseling, vind ik. Elke keer een nieuw project beginnen met een nieuwe visie, idealen en uitdagingen, maakt het werk nog steeds spannend. De wekelijkse uitwisseling met gemeente Amsterdam zorgt bovendien voor inspiratie en een frisse blik. En wil ik eens een hele andere kant op? Dat kan hoor bij gemeente Utrecht, begin maar met schetsen!”

Oud maar nieuw

“Utrecht is een eeuwenoude stad. De sleutel om haar levend en veilig te houden? Door oude elementen in een nieuw jasje te steken. Ik maak de bruggen van Utrecht weer stevig en dynamisch, maar met het uiterlijk van toen. Zo blijft onze stad van ons allemaal. Vaak ga ik even kijken, bijvoorbeeld in de wijk Rijnvliet, waar mijn laatste ontwerp staat te stralen. Daar kijk ik met trots naar, want mijn kunstwerken staan er goed bij.”

Utrecht maken we samen met jou

“Ontwerpen doe je niet alleen. Ik werk actief samen met tekenaars, projectleiders en architecten. Ook tijdens het tweejaarlijkse voetbaltoernooi. Verschillende disciplines werken nauw samen. Die constante afstemming is hard nodig, want alles boven, onder en rondom de brug moet meegenomen worden in de constructie. Maar ook buiten het stadskantoor betrekken we mensen bij het werk van de gemeente. Fietsers die elke dag de kracht van de bruggen testen. Toeristen die foto’s maken van de historische kades. Of ondernemers die tips hebben over wat het beste past bij de wijk. Bouwen doe je nooit alleen. Utrecht maken we samen.”

Meld je aan voor onze jobalert

Ontvang passende vacatures en stages in je mailbox

Meld je nu aan