Nieuws:

Hoe is het om te werken als trainee energietransitie bij Utrecht?

Door: Amc | 19 juli 2019 - 11:47

Hoe is het om te werken als trainee energietransitie bij Utrecht? Merel Hogendoorn, trainee energietransitie vertelt je er graag over:

Als je aan Utrecht denkt, wat zie je dan?
Ik zie een groene en duurzame stad, misschien wel de mooiste van Nederland, waar ik al ruim 12 jaar met veel plezier woon. Ik zie ook een stad die enorm aan het groeien is. Dit is een grote uitdaging, maar biedt ook een hoop kansen om dingen te ontwikkelen en verbeteren, bijvoorbeeld als het gaat om leefbaarheid of mobiliteit.

Wat houdt jouw werk in?
Ik werk voor de opgave Energietransitie. Hier ben ik betrokken bij het team dat zich bezighoudt met de Transitievisie Warmte. Dit is het plan hoe we als stad van het gas afgaan. Ik denk mee over hoe we deze transitie kunnen vormgeven en hoe we beschikbare data hier zo goed mogelijk voor kunnen gebruiken.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Ik vind het leukste dat je overal in de gemeente terugziet waar we met z’n allen aan werken. Ik heb sinds ik hier werk veel meer over Utrecht geleerd dan in de tien jaar hiervoor en fiets met een hele andere blik door de stad.

Wat vind je minder leuk of moeilijk aan je werk?
Soms maken complexe systemen of stroperige processen dat dingen minder snel gaan dan ik eigenlijk zou willen.

Op welke manier draag jij bij aan de stad Utrecht?
Ik draag vooral bij aan de stad op het gebied van duurzaamheid. De projecten waar ik aan werk zorgen er uiteindelijk voor dat de gemeente duurzamer wordt. Dat is niet altijd nu meteen zichtbaar, maar wel in de toekomst.

Hoe is het om te werken bij de gemeente Utrecht?
Ik had het beeld dat ik direct zou gaan bijdragen aan de stad en betrokken zou zijn bij de samenleving. Dit beeld klopt deels. Het is heel erg afhankelijk van het werk dat je doet. Mijn werk is voor een deel behoorlijk abstract en gericht op de langere termijn. Daardoor is er niet altijd directe betrokkenheid bij de samenleving. Al is ook in mijn werk die link er soms wel; dat maakt het leuk!

Wat zouden mensen echt moeten weten over werken bij Utrecht?
Als je voor Utrecht gaat werken, werk je voor een leuke en vooruitstrevende organisatie, waar je de kans krijgt jezelf te ontwikkelen. Daarnaast werk je in een heel tof gebouw en met leuke collega’s aan belangrijke dingen voor de gemeente!

Laatste nieuws

Wist je dat…
18 oktober 2019 - 14:11
Traploopwedstrijd pak-de-trap-loop!
25 september 2019 - 12:00
Utrecht fietsstad
6 september 2019 - 13:33
Werken met gedrag
14 augustus 2019 - 11:13
Cultuur in Utrecht
26 juli 2019 - 15:49

Nieuwsarchief

2019 (14)