Diverse en inclusieve organisatie

Utrecht maken we samen met jou!

We vinden het belangrijk dat bewoners zich in ons herkennen en dat wij bewoners goed begrijpen. Daarom verwelkomen we diversiteit in onze organisatie. Of dat nu gaat om verschil in achtergrond, leeftijd, geaardheid, arbeidsbeperking of anderszins. Verschillen tussen collega’s geven variatie in bijvoorbeeld kennis, ervaring en kwaliteiten. Zo kunnen we het werk in, met én voor de stad Utrecht nog beter doen.

We vinden de verscheidenheid van onze organisatie belangrijk, want:

  • een diverse organisatie maakt het makkelijker om de vragen, wensen en zorgen van de bewoners van Utrecht te begrijpen;
  • in een diverse organisatie kom je verschillende denk- en werkwijzen tegen. Niemand is hetzelfde. Hierdoor vullen we elkaar goed aan, zijn we creatiever en kunnen we problemen beter oplossen.

We (h)erkennen, waarderen en benutten onze verschillen!

 

Een mannelijke en 3 vrouwelijke collega’s van het Klant contact centrum met bureaus en beeldschermen op de achtergrond

En we gaan verder.

Lees de brief die we de gemeenteraad hebben gestuurd met acties voor onze interne organisatie. Of kijk eens op onze website wat we doen om te zorgen dat Utrecht een stad is en blijft waar iedereen zich thuis voelt. Hier vind je ook de Regenboogagenda, de Antidiscriminatie-agenda en informatie over hoe wij werken aan toegankelijkheid.

Hoe doen we dit?

We delen graag praktijkverhalen uit de stad.

Afvalcoaches

“Je komt een hele hoop verschillende culturen tegen in onze wijk”

Lees meer

Afvalcoaches

“Je komt een hele hoop verschillende culturen tegen in onze wijk”

Lees meer

Mijn collega is ervaringswerker

“Zij groeide op in armoede”

Lees meer

Mijn collega is ervaringswerker

“Zij groeide op in armoede”

Lees meer

Interne netwerken

Binnen de gemeente kennen we verschillende netwerken waar je als collega aan kan deelnemen. Hierdoor vergroot je je netwerk, leer je collega’s kennen en kan je interessante activiteiten ondernemen. De netwerken worden georganiseerd met en door collega’s.

Het logo van de personeelsverenging Gemeente Utrecht P.V.U.

Personeelsvereniging Utrecht (PVU)

De personeelsvereniging PVU is er voor iedereen die bij de gemeente Utrecht werkt. Dus ook voor tijdelijke collega’s en stagiairs. Hier leer je collega’s op een ongedwongen manier kennen bij een gezellige of sportieve activiteit. Denk bijvoorbeeld aan zweefvliegen of een theaterbezoek. De collega’s die je op deze manier tegenkomt, zijn later geen vreemden meer voor je. Handig, voor als je elkaar treft bij een project of een nieuwe klus.

Het logo van het JAU (Netwerk Jonge Ambtenaren Utrecht)

Netwerk Jonge Ambtenaren Utrecht (JAU)

Op dit moment werken er ruim 1.000 jonge ambtenaren bij de gemeente Utrecht. Iedere collega onder de 36 jaar is automatisch lid van het Netwerk Jonge Ambtenaren, kortweg JAU. Het netwerk brengt een hoop enthousiasme, nieuwe ervaringen en frisse ideeën mee. We organiseren activiteiten variërend van bijeenkomsten over inhoudelijke onderwerpen, maandelijkse borrels, de ‘jonge ambtenaar van het jaar’-verkiezing en bezoeken aan andere organisaties.

Het logo van de U-Pride

U-pride

U-pride is het netwerk voor alle medewerkers bij de gemeente Utrecht en richt zich met name op seksuele diversiteit en genderidentiteit. Het doel van U-pride is het bevorderen van een sociaal veilige en stimulerende werkomgeving voor alle medewerkers: lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders in het bijzonder.

U-pride doet dit door zichtbaar te zijn bij vergaderingen en bijeenkomsten en te communiceren over het netwerk. Ook is het netwerk een vraagbaak voor alle medewerkers en wordt er samengewerkt met de andere interne netwerken, externe roze netwerken en roze organisaties. Binnen én buiten de stad.

Een groepje collega's die een selfie maken variërend van jong en oud in Utrecht

Externe netwerken

We wisselen kennis en ervaring uit met een aantal regionale en landelijke externe netwerken, zoals de G4, PACT Utrecht (gericht op de culturele sector) en Dutch Government Pride (het roze platform voor rijksoverheid, provincies en gemeenten). Een mooi voorbeeld van samenwerking tussen verschillende gemeentes en partners is het e-learningprogramma ‘contact met transgender personen in de publieksdienstverlening’. Deze e-learning is voor iedereen gratis beschikbaar.