Organisatieonderdelen

Bij de gemeente Utrecht kun je alle kanten op. Letterlijk. De gemeente is namelijk een grote organisatie met verschillende onderdelen, afdelingen en teams. In grote lijnen kun je deze verdelen in 3 eenheden:

  • het Bedrijfsvoering- en Strategienetwerk (BSN);
  • de Ontwikkelorganisatie (OO);
  • de Uitvoeringsorganisatie (UO).

Het Bedrijfsvoering- en Strategienetwerk (BSN)

Bij het Bedrijfsvoering- en Strategienetwerk vind je alle afdelingen die ervoor zorgen dat de interne organisatie op rolletjes loopt. Denk aan HRM, Huisvesting, Marketing en Communicatie, Financiën, Inkoop en IT.
Hier gaan we dieper in op de verschillende organisatieonderdelen van het Bedrijfsvoering- en Strategienetwerk (BSN).

De ontwikkelorganisatie (OO)

De Ontwikkelorganisatie houdt zich bezig met kennis, strategie en beleid op verschillende gebieden. Van veiligheid tot cultuur en alles ertussenin. Hier gaan we dieper in op de verschillende organisatieonderdelen van de Ontwikkelorganisatie (OO).

De Uitvoeringsorganisatie (UO)

De afdelingen die vallen onder de Uitvoeringsorganisatie zijn het visitekaartje van de gemeente Utrecht. Hier werken de mensen die vaak direct invloed hebben op het leven in de stad. Dit zijn bijvoorbeeld de collega’s van Vergunningen, Toezicht en Handhaving, Werk en Inkomen of Volksgezondheid. Hier gaan we dieper in op de verschillende organisatieonderdelen van de Uitvoeringsorganisatie (UO).