Het logo van de ruimdenkers

Ruimdenkers

Ultieme vrijheid, veel verantwoordelijkheid en een duidelijke focus op groei en ontwikkeling. Voor jou, je team en de organisatie. Bij de Ruimdenkers krijg je het allemaal. En meer. Hier werk je met gelijkgestemden in een zelfsturend team aan de meest uiteenlopende projecten. Je haalt zelf opdrachten binnen vanuit de organisatie, gaat daarmee aan de slag en bent samen met je collega Ruimdenkers verantwoordelijk voor de resultaten. Dit geeft vrijheid en flexibiliteit, maar vraagt ook om goede samenwerking en verantwoordelijkheid. We vertellen je graag hoe het is om als Ruimdenker te werken.

Wie we zijn

De Ruimdenkers bestaan sinds september 2016. We houden van aanpakken, samenwerken en zijn niet bang om onze mening te geven. We zijn zelf regisseur van onze ontwikkeling en combineren werk graag met een opleiding, vrijwilligerswerk of andere activiteiten. Samen vormen we een hechte groep met een open sfeer en diverse opleidingsachtergronden en interesses. Zowel binnen het team als binnen onze opdrachten pakken we de rol die bij ons past, waar we goed in zijn of juist waarin we willen leren. Talent als basis, diversiteit als kracht!

Wat we doen

We pakken opdrachten en projecten op binnen alle afdelingen van de gemeente Utrecht. Die opdrachten halen we zelf binnen. En deze opdrachten lopen uiteen van onderzoek doen, projecten leiden en bijeenkomsten organiseren tot het uitvoeren van administratieve taken of het tijdelijk vervangen van een medewerker. Op deze manier zien we alle hoeken van de gemeentelijke organisatie. In onze opdrachten zetten we onze frisse blik in en laten onze mening horen. Zo ontdekken we waar verandering kan bijdragen aan een betere organisatie.

10 ruimdenkers staan en zitten lachend voor een raam

Ruimdenker Ianthe

"Het is erg mooi om samenwerking en teamverband op grote en kleine schaal te zien”

Lees meer over ruimdenker Ianthe

Ruimdenker Ianthe

"Het is erg mooi om samenwerking en teamverband op grote en kleine schaal te zien”

Lees meer

Ruimdenker Fleur

“Er is veel vrijheid om te ontdekken wat ik leuk vind en mijn tijd in te delen.”

Lees meer over ruimdenker Fleur

Ruimdenker Fleur

“Er is veel vrijheid om te ontdekken wat ik leuk vind en mijn tijd in te delen.”

Lees meer

Ruimdenker Tolga

“Je leert hier samenwerken in de meest ultieme vorm.”

Lees meer over ruimdenker Tolga

Ruimdenker Tolga

“Je leert hier samenwerken in de meest ultieme vorm.”

Lees meer

Portretfoto’s Ruimdenkers door Eva Dokter

Werken bij De Ruimdenkers

In 2022 zijn drie nieuwe Ruimdenkers gestart. Op dit moment zijn we niet actief op zoek naar een nieuwe lichting. Ben je wel geïnteresseerd, houd dan deze website en de LinkedIn-pagina goed in de gaten of maak een jobalert aan. Zo ben je meteen op de hoogte van nieuwe vacatures. Heb je andere vragen? Neem contact op via deruimdenkers@utrecht.nl.

Wat je in huis moet hebben om een Ruimdenker te worden

Als we vacatures hebben dan vragen we niet om je cv of werkervaring. We zijn juist nieuwsgierig naar wie jíj bent. Bij het werven en selecteren van nieuwe collega’s ligt de focus daarom op je talent, persoonlijkheid en ontwikkelwensen. Ook vinden we het belangrijk dat jij niet alleen bij ons past, maar dat een functie als Ruimdenker ook bij jou past. We zoeken dus echt naar een match van 2 kanten. Hoewel iedereen uniek is, zijn Ruimdenkers altijd:

  • ondernemend en flexibel;
  • creatief, vindingrijk en oplossingsgericht;
  • goed in samenwerken;
  • breed georiënteerd en leergierig.

Arbeidsvoorwaarden

Als Ruimdenker krijg je een contract voor 24 uur per week bij de gemeente Utrecht, met mogelijkheid tot uitbreiding naar 32 uur. Je ontvangt daarbij alle arbeidsvoorwaarden die gelden voor iedereen die bij de gemeente werkt. Wil je naast je werk als Ruimdenker studeren of ergens anders (vrijwilligers)werk doen? Dat kan allemaal!

Meld je aan voor onze jobalert

Utrecht heeft jou nodig. Ontvang passende vacatures in je mailbox.

Meld je nu aan