Utrecht maken we samen met jou!

Wil je werken voor één van de meest aantrekkelijke steden van Nederland? Dat is ervoor zorgen dat alle inwoners van Utrecht prettig en gezond kunnen wonen, werken en meedoen. Dit doe je door datgene waar je goed in bent in te zetten.

Utrecht groeit. Dat vraagt om nieuwe innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken, onder andere op gebied van bereikbaarheid, duurzaamheid en gezondheid. Wij zoeken mensen met een brede blik om met lef en ambitie te investeren in onze gezonde en aantrekkelijke stad, wijk en buurt van vandaag en morgen. Samen met bewoners, ondernemers en partners bouwen we aan een stad waar mensen oog hebben voor elkaar. Daarbij handelen we naar onze kernwaarden: open, wendbaar, scherp en betrouwbaar.

Wat in Utrecht nodig is, staat centraal in ons werk. Hierbij gaat onze aandacht naar oplossingen in het belang van bewoners, ondernemers en bezoekers. Dat betekent weten wat er gebeurt, zien wat er nodig is en wie we binnen en buiten onze organisatie nodig hebben om oplossingen te realiseren. Dit vraagt transparante en scherpe afspraken, oog voor de voortgang en focus op resultaat. Er is veel ruimte voor innovatie, experimenten, vernieuwende ideeën en eigen initiatief. Met als doel om de opgaven in de stad te realiseren.

Ons opvallende en moderne stadskantoor staat direct naast station Utrecht Centraal. Dit is de centrale plek waar inwoners snel geholpen worden én het is de plek waar jij lekker kunt werken en collega’s kunt ontmoeten. Veel van onze collega’s zijn dagelijks zichtbaar in de stad. Daarnaast werken er collega’s op verschillende locaties door de hele stad, zoals bij de zwembaden en op de wijkbureaus.

Met ruim 4.000 collega’s beschikt onze organisatie over een groot netwerk, zowel in de organisatie en in de stad als op nationaal en internationaal niveau. Die omvang maakt het mogelijk om écht verschil te maken in Utrecht.

We bieden ruimte aan iedereen, met talent als basis en diversiteit als kracht. Je krijgt de ruimte om je talent in te zetten en verder te ontwikkelen. Er zijn volop kansen. Het is aan jou om ze te pakken. Iedereen is welkom in Utrecht. “Wil je meer weten over wat we doen om de kracht van diversiteit binnen de organisatie te vergroten? Klik dan hier.

Bekijk de afdelingen van de gemeente Utrecht (organogram).

Salaris en arbeidsvoorwaarden

In Utrecht kun je rekenen op een prima salaris. Iedere medewerker heeft naast het salaris een vrij besteedbaar budget wat je kunt aanpassen naar jouw levensfase en persoonlijke wensen. De arbeidsvoorwaarden kun je dus voor een groot deel zelf vormgeven. Je kunt flexibel werken in en buiten ons centraal gelegen stadskantoor.

Jouw ontwikkeling

De grootte en diversiteit van onze organisatie bieden jou volop ontwikkelmogelijkheden. We geven je graag de ruimte om te groeien in je werk, jouw talenten en kwaliteiten tot hun recht te laten komen en door te groeien naar een andere rol of functie. Hiervoor bieden we o.a. opleidingen, trainingen, verschillende vormen van leren in het werk en begeleiding bij mobiliteit en wendbaarheid.

Sollicitatieprocedure

De gemeente Utrecht vindt het belangrijk om een goede en voor alle betrokkenen duidelijke sollicitatieprocedure te volgen. Lees hier hoe de procedure op hoofdlijnen verloopt.

Diverse en inclusieve organisatie

Iedereen is welkom bij Utrecht. We (h)erkennen, waarderen en benutten verschillen binnen onze organisatie. Benieuwd waar dat uit blijkt? Lees hier meer.

Traineeprogramma

Ben je net afgestudeerd aan hbo of universiteit of studeer je binnenkort af? Heb je geen of weinig werkervaring en vind je het leuk om bij de gemeente Utrecht te werken? Dan is ons traineeprogramma misschien iets voor jou.

De Ruimdenkers

Zelfsturend werken binnen de Gemeente Utrecht, zonder leidinggevende of vaste afdeling? Dat doen onze Ruimdenkers! Ze halen eigen opdrachten binnen en zijn samen verantwoordelijk voor resultaten. Dat doen ze met een focus op groei en ontwikkeling: individueel, als team én als gemeentelijke organisatie. Nieuwsgierig? Lees meer over onze Ruimdenkers.

Vacatures of stages vinden