Utrecht maken we samen met jou!

Wil je werken voor de snelst groeiende stad van Nederland? Dat is doen waar jij goed in bent en ervoor zorgen dat álle inwoners in Utrecht prettig en gezond kunnen wonen, werken en leven.

Utrecht groeit. Dat vraagt om nieuwe oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken, onder andere op gebied van bereikbaarheid, duurzaamheid en gezondheid. Voor deze nieuwe oplossingen is een brede blik nodig. Daarom werken we samen met de stad, met inwoners, ondernemers en instellingen. Daarbij handelen we naar onze kernwaarden: open, wendbaar, scherp en betrouwbaar.

Wat in Utrecht nodig is, staat centraal in ons werk. Daarbij gaat onze aandacht naar oplossingen in het belang van inwoners, ondernemers en bezoekers. Dat betekent weten wat er gebeurt, zien wat er nodig is en wie we binnen en buiten onze organisatie nodig hebben om die oplossing te realiseren. Er is veel ruimte voor innovatie, experimenten, vernieuwende ideeën en eigen initiatief.

Ons opvallende en moderne stadskantoor staat direct naast station Utrecht Centraal. Dit is de centrale plek waar inwoners snel geholpen worden én het is de plek waar jij lekker kunt werken en collega’s kunt ontmoeten. Veel van onze collega’s zijn dagelijks zichtbaar in de stad. Daarnaast werken er collega’s op verschillende locaties door de hele stad, zoals bij de zwembaden en op de wijkbureaus.

Met ruim 4.000 collega’s beschikt onze organisatie over een groot netwerk, zowel in de organisatie en in de stad als op nationaal en internationaal niveau. Die omvang maakt het mogelijk om écht verschil te maken in Utrecht.

We bieden ruimte aan iedereen, met talent als basis en diversiteit als kracht. Je krijgt de ruimte om je talent in te zetten en verder te ontwikkelen. De kansen liggen voor het oprapen. Het is aan jou om ze te grijpen.

Bekijk de afdelingen van de gemeente Utrecht (organogram).

Utrecht Centraal

Wil jij het effect van je werk terug zien in de stad? In ons werk staan de opgaven van Utrecht centraal. Je werkt voor en met de stad. Dat vraagt van jou dat je de samenleving begrijpt en je rol bewust kiest. Zo draag jij bij aan een stad waar álle Utrechters prettig en gezond kunnen wonen, werken en leven.

Salaris en arbeidsvoorwaarden

In Utrecht kun je rekenen op een prima salaris. Iedere medewerker heeft naast het salaris een vrij besteedbaar budget wat je kunt aanpassen naar jouw levensfase en persoonlijke wensen. De arbeidsvoorwaarden kun je dus voor een groot deel zelf vormgeven. Je kunt flexibel werken in en buiten ons centraal gelegen stadskantoor.

Jouw ontwikkeling

De grootte en diversiteit van onze organisatie bieden jou volop ontwikkelmogelijkheden. We geven je graag de ruimte om te groeien in je werk, jouw talenten en kwaliteiten tot hun recht te laten komen en door te groeien naar een andere rol of functie. Hiervoor bieden we o.a. opleidingen, trainingen, verschillende vormen van leren in het werk en begeleiding bij mobiliteit en wendbaarheid.

Stages

Ben je leergierig? En wil je ervaring opdoen bij de gemeente Utrecht? Kom dan bij ons stage lopen. Wij bieden verschillende stageplaatsen aan. Ook kun je een praktijkopdracht doen bij de gemeente.

Traineeprogramma

Ben je net afgestudeerd aan hbo of universiteit of studeer je binnenkort af? Heb je geen of weinig werkervaring en vind je het leuk om bij de gemeente Utrecht te werken? Dan is ons traineeprogramma misschien iets voor jou.

Sollicitatieprocedure

De gemeente Utrecht vindt het belangrijk om een goede en voor alle betrokkenen duidelijke sollicitatieprocedure te volgen. Lees hier hoe de procedure op hoofdlijnen verloopt.

Vacatures of stages vinden