Achtergrondafbeelding Achtergrondafbeelding Achtergrondafbeelding Achtergrondafbeelding Achtergrondafbeelding Achtergrondafbeelding

Het instroomprofiel & onze arbeidsvoorwaarden

Hoe kijk jij naar je toekomst? Fantaseer je over een baan als strategisch beleidsadviseur grootstedelijke ontwikkeling of als projectmanager Stationsgebied? De gemeente Utrecht biedt je de kans om je in twee jaar tijd verder te ontwikkelen en van toegevoegde waarde te zijn voor onze organisatie en de stad. Het traineeprogramma is een ontwikkelprogramma, waarin je werkend leert en lerend werkt aan je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Dit programma volg je deels individueel en deels samen met je collega-trainees.

Het instroomprofiel

Het traineeprogramma van de gemeente Utrecht is er voor afgestudeerde hbo’ers en wo’ers die een carrière willen opbouwen in een dynamische en snelgroeiende stad. Werken voor de gemeente betekent werken voor de stad in al haar facetten. Meer huizen of meer groen? Hoe houden we de stad leefbaar en zorgen we voor minder files? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen meetelt in de stad? Vraagstukken die nu én in de toekomst gesteld worden vragen nú al onze aandacht.

We stellen het traineeprogramma open voor iedereen die in het bezit is van een hbo of wo diploma en vanaf het moment van solliciteren niet langer dan twee jaar geleden is afgestudeerd. Zodra bekend is wanneer we van start gaan met een nieuwe trainee-werving, plaatsen we dat ruim op tijd op deze website en onze LinkedIn pagina. Hou onze website www.werkenbijutrecht.nl in de gaten, volg ons op LinkedIn of maak een job alert aan via www.werkenbijutrecht.nl, zodat je meteen op de hoogte bent van onze vacatures en trainee werving.

Jouw profiel

Je herkent jezelf in de volgende punten:

  • Verbindend, communicatief vaardig en je staat stevig in je schoenen.
  • Je bent resultaatgericht, innovatief en gedreven.
  • Je bent zelfkritisch, leergierig en stelt jezelf open voor feedback op je functioneren ten behoeve van je eigen ontwikkeling.
  • Vanzelfsprekend ben je maatschappelijk betrokken en draag je Utrecht een warm hart toe.

Activiteiten naast je studie, waaruit jouw maatschappelijke betrokkenheid blijkt - zijn een plus, maar zeker geen harde eis.

De gemeente Utrecht is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen. We zetten de kracht van diversiteit van medewerkers in om betere resultaten te halen voor de stad. Hierbij geldt: talent als basis, diversiteit als kracht. Naast jouw kwaliteiten en motivatie breng je ook je geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. In Utrecht ben je van harte welkom.

Onze arbeidsvoorwaarden

We vinden het belangrijk voor al onze collega’s dat ze met plezier naar hun werk komen. Plezier en werkgeluk haal je inhoudelijk uit je werk, uit de samenwerking je collega’s en in een veilige en inspirerende omgeving. We hechten daarnaast ook veel waarde aan de afwisseling tussen inspanning en ontspanning en je persoonlijke work-life balance. Er is tenslotte méér dan werk in je leven. Want als jij lekker in je vel zit, werk je met meer plezier én hou je energie over voor andere dingen. Daarom werken we bij de gemeente Utrecht met een 36-urige werkweek, denken we met je mee over de mogelijkheden rond thuiswerken en kun je, na je werkdag, meedoen met andere collega’s aan onze bootcamplessen in de parkeergarage.

Jouw inzet als trainee waarderen we met een salaris in schaal 9 van ons salarisgebouw. Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding en nemen we de investering van je traineetraject voor onze rekening. Omdat je als volwaardige collega wordt opgenomen in het team ontvang je ook de overige arbeidsvoorwaarden zoals die gelden voor al onze collega’s bij de gemeente Utrecht. Hier lees je alles over onze rechtspositie & arbeidsvoorwaarden.