De Ruimdenkers Gemeente Utrecht

Zelfsturend werken in een hecht en fris team binnen de Gemeente Utrecht, zonder leidinggevende of vaste afdeling? Dat is wat we doen als Ruimdenkers! We halen zelf opdrachten binnen vanuit de organisatie, gaan daarmee aan de slag en zijn samen verantwoordelijk voor resultaten. Dit geeft veel vrijheid en flexibiliteit, maar vraagt ook om goede samenwerking en veel verantwoordelijkheid. We hebben in ons werk een duidelijke focus op groei en ontwikkeling: individueel, als team én als organisatie. We vertellen je graag hoe het is om als Ruimdenker te werken.

Wie we zijn

Als Ruimdenkers houden we van aanpakken, samenwerken en zijn niet bang om onze mening te geven. We zijn zelf regisseur van onze ontwikkeling en combineren werk het liefst met een opleiding, vrijwilligersfunctie of andere activiteiten. Samen vormen we een hechte groep met een open sfeer en diverse opleidingsachtergronden. We pakken de rol die bij ons past, waar we goed in zijn of juist waarin we ons willen ontwikkelen. Talent als basis, diversiteit als kracht!

Wat we doen

De Ruimdenkers bestaan sinds september 2016. We pakken opdrachten en projecten op binnen alle organisatieonderdelen van de Gemeente Utrecht. Die opdrachten halen we zelf binnen en lopen uiteen van onderzoek doen, projectleiding of het organiseren van brainstormsessies tot ondersteunende werkzaamheden of tijdelijke inzet. Op deze manier zien we alle hoeken van de gemeentelijke organisatie. We werken los van systemen en kijken nét even anders. Zo ontdekken we waar verandering kan bijdragen aan een betere organisatie.

Werken bij De Ruimdenkers

Spreekt dit concept je aan? Dan zijn we in de toekomst misschien wel op zoek naar jou! In oktober 2018 is het team aangevuld met 5 nieuwe Ruimdenkers. De Ruimdenkers bestaan nu uit een team van 11 collega’s. Houd deze website en de LinkedIn-pagina in de gaten of maak een job alert aan via www.werkenbijutrecht.nl, zodat je meteen op de hoogte bent bij nieuwe vacatures. Heb je andere vragen? Dan kun je altijd contact opnemen via deruimdenkers@utrecht.nl.

Als we vacatures hebben dan vragen we niet om je cv of werkervaring, maar zijn juist nieuwsgierig naar wie jíj bent. Bij het werven en selecteren van nieuwe collega’s ligt de focus daarom op je talent, persoonlijkheid en ontwikkelwensen. Ook vinden we het belangrijk dat jij niet alleen bij ons past, maar dat een functie als Ruimdenker ook bij jou past. We zoeken dus echt naar een match van twee kanten.

Instroomprofiel

Ben je ondernemend, flexibel en ga je graag op zoek naar nieuwe oplossingen en ideeën? Houd je daarnaast van samenwerken en kun je goed met vrijheid én verantwoordelijkheid omgaan? Heb je ook nog een brede interesse en wil je graag ontdekken wat je leuk vindt? Dan ben jij misschien wel degene die we in de toekomst zoeken!

Arbeidsvoorwaarden

Als Ruimdenker krijg je een aanstelling voor 24 uur bij de Gemeente Utrecht. Hier lees je alles over de rechtspositie en de arbeidsvoorwaarden die daarbij horen. We kiezen bewust voor een 24-uurs contract, zodat je gestimuleerd wordt om naast dit werk te studeren of ergens anders (vrijwilligers)werk te doen.

Portretfoto’s Ruimdenkers door Eva Dokter