Achtergrondafbeelding Achtergrondafbeelding Achtergrondafbeelding Achtergrondafbeelding Achtergrondafbeelding Achtergrondafbeelding

De selectieprocedure

Gemeente Utrecht opent voor jou de deur op 11 juli a.s om 09:00u. Je kunt je aanmelden tot 25 juli 2018, 17:00u. Daarna nemen we geen aanmeldingen meer in behandeling. Word jij geselecteerd om als trainee te starten? Je programma begint in november 2018. We streven ernaar je uiterlijk 1 oktober te informeren over je aanstelling en de gehele procedure door te lopen. Lees hieronder meer over het selectieproces.

Aanmelden

11 juli 2018 zetten we de aanmeldknop live op deze website. Wanneer je je aanmeldt doe je dat in een gesloten en beveiligde digitale omgeving. In eerste instantie bekijken we of je aan de randvoorwaarden voldoet door je een aantal vragen te stellen. In de volgende fase ga je aan de slag met een capaciteiten-assessments en een game die jou en ons meer inzicht geeft in je talenten en karakter. Ook maak je een persoonlijk profiel waarin je alle informatie over jezelf, je motivatie, ambitie, talenten en leervragen voor ons én jezelf inzichtelijk maakt. Op basis van jouw input bepalen we of je toegelaten wordt tot stap 2 van het traject op het Stadskantoor.

De selectiedag

Op woensdag 5 september a.s. komen alle gescreende en toegelaten kandidaat-trainees naar het Stadskantoor voor een kennismaking met de gemeente Utrecht. Je kan hier praten met onze huidige trainees, potentiële collega’s en onze trainee-coördinatoren. Het programma is zowel plenair als in groepen en gebruiken we als tweede selectiemoment. Je wordt bijvoorbeeld beoordeeld tijdens een persoonlijke pitch, een groepsopdracht of praktijkcase.

Het gesprek met de managers

Word je geselecteerd na de gezamenlijke dag? Dan mag je een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek tegemoet zien waarin we elkaar de ruimte geven om alle vragen te stellen, te onderzoeken of we bij elkaar passen en of we jou als trainee mogen verwelkomen. Tegelijk is dit voor jou het moment om jouw vragen aan ons te stellen en te beoordelen of je ook aan de slag wil bij de gemeente Utrecht. Dit gesprek voeren we face to face in het stadskantoor.

Je aanstelling

Gefeliciteerd! Je bent gekozen als trainee voor de gemeente Utrecht. We gaan nu met elkaar in gesprek over je aanstelling en natuurlijk over de bijbehorende huishoudelijke zaken als salaris. Je salaris is vastgesteld in schaal 9 van onze cao. Als startende wo-trainee begin je met een salaris van €2922,- bruto per maand. Als hbo-trainee krijg je in je eerste jaar €2701,- op basis van een 36-urige werkweek. We onderhandelen niet over je salaris. Dit gesprek vindt, voor zover mogelijk, plaats vóór 1 oktober. Lees meer over de arbeidsvoorwaarden van de gemeente Utrecht.

Je gaat beginnen

Welkom als nieuwe collega! In de eerste week van november begin je op je werkplek op het stadskantoor. In deze week ontmoet je ook al je nieuwe trainee-collega’s en maken we je wegwijs in ons kantoor.

Planning in het selectietraject:

Aanmeldfase
Stap 1: Aanmelden en basisgegevens Invullen basisgegevens, jouw voorkeuren voor organisatieonderdelen en basiscriteria 11 juli 09:00u t/m
25 juli 17:00u
Stap 2: Jouw fit Maken capaciteitentest en game-based assessment 11 juli 09:00u t/m
25 juli 17:00u
  Communicatie wie er doorgaat naar de Jouw verhaal fase Uiterlijk 1 augustus
Jouw verhaal fase
Stap 3: Jouw verhaal Invullen CV-gegevens, maken opdrachten en self-assessments 1 t/m 8 augustus
Stap 4: Jouw presentatie Maken videopitch en sollicitatiepresentatie 1 t/m 8 augustus
  Communicatie wie er doorgaat naar de Selectiedag fase Uiterlijk 22 augustus
Selectiedag fase
Stap 5: Selectiedag Selectiedag Stadskantoor 5 september
  Communicatie wie er doorgaat naar de Interview fase Uiterlijk 7 september
Interview fase
Stap 6: Toewijzing aan organisatieonderdelen Start eindgespreksronde Vanaf 10 september
Afrondingsfase
Stap 7: Afronding Afronding en communicatie definitieve selectiebeslissing Uiterlijk 1 oktober
  Start traineeprogramma 2018-2020 November

Aanmelden is niet meer mogelijk