Human Resource Management

Human Resource Management

Human Resources

Denk mee met alle ambtenaren van de groeiende gemeente Utrecht. Human Resource Management, ofwel HRM, helpt daarbij. Hoe zijn ze op hun best en hoe kunnen we ze blijven ontwikkelen? Op welke manier trekken we passende mensen aan? Alleen met een goede club betrokken collega´s kan de gemeente doelstellingen halen. Wij weten: om je werk op je best te doen, moet je kennis en vaardigheden (blijven) ontwikkelen. Hier krijg je de ruimte om jouw talenten in te zetten zoals jij wilt. Van recruiter tot HR-specialist met een focus op talentmanagement. Zo kan jij je verdiepen, groeien én je kennis verbreden. De gemeente Utrecht is van en voor iedereen.

Het belang van HRM

Als HRM goed staat, werkt dat door in álle facetten van de organisatie. Als onderdeel van Mens & Organisatie bestaat HRM uit verschillende afdelingen. Recruitment, HR-businesspartners, het HR-expertisecentrum en het HR-servicecentrum werken hiervoor nauw samen. Binnen een gemeente met bijna 5.000 medewerkers is de HRM-strategie en uitvoering een hele operatie. De gemeente staat midden in de maatschappij. Bovendien verandert of ontwikkelt er altijd wel wat in de wereld. En daar springen we ook in dit werkveld op in.

HR-Businesspartners werken samen met het expertisecentrum aan verschillende thema’s op en rond de werkvloer. HR-thema’s als diversiteit & inclusie, duurzame inzetbaarheid, capaciteitsmanagement en werken aan een weerbare overheid, komen hier voorbij en worden op vooruitstrevende manier opgepakt. De doelstellingen zijn breed, divers en actueel. Denk aan verzuim, scholing, maar ook aan integriteit. Medewerkerstevredenheid en strategische personeelsplanning, met een sterke focus op werknemersbetrokkenheid horen daar ook bij.

Meld je aan voor onze jobalert

Utrecht heeft jou nodig. Ontvang passende vacatures in je mailbox.

Meld je nu aan

De helden van HRM

HRM bestaat uit ongeveer 100 collega’s en groeit met de organisatie mee. In een sfeer van grote professionaliteit, inclusiviteit en goed persoonlijk contact werken collega´s met grote maatschappelijke betrokkenheid aan de doelstellingen. We werken deels thuis en richten onze eigen tijd in. Maar we hechten ook heel veel waarde aan elkaar opzoeken. Mensgericht, met grote expertise, doelgericht en soms ook met een beetje geduld, zo werken we hier. Utrecht brengt je:

  • een baan met veel contact binnen alle lagen van de organisatie;
  • een gemeente die meebeweegt met de praktijk en actualiteit. Wat erbuiten gebeurt, nemen we mee naar binnen;
  • een lerende organisatie. We toetsen ons werk in de praktijk en stellen continu bij
  • voor jou de mogelijkheid te werken aan een mooie mix van projecten voor nu én voor de toekomst;
  • veel kansen: met loopbaancoaches en scholing om je talent in te zetten;
  • een inclusieve gemeente, met oog voor wat er speelt in de maatschappij en vooruitstrevendheid op het vlak van integriteit en omgangsvormen.

Werken bij Utrecht

Utrecht loopt als grote gemeente voorop in het vakgebied rond Mens & Organisatie. We bieden een prachtige werkplek. Voor nieuwe collega’s die oog hebben voor het totaalplaatje. Die vooruit willen en goed tegen verandering kunnen. Die perfect voorbereid zijn en goed afstemmen. En die plannen goed onderbouwen en graag resultaat zien van het werk. Want zodra een besluit erdoor is, ervaar je meteen de grote slagkracht van Utrecht.

Help jij de collega’s van HRM met jouw kennis en inlevingsvermogen? Pak die kans en ontdek je werkgeluk bij de gemeente Utrecht. Want wat jij kan, heeft Utrecht nodig.

Meld je aan voor onze jobalert

Utrecht heeft jou nodig. Ontvang passende vacatures in je mailbox.

Meld je nu aan