beeld van de opvangboot voor vluchtelingen in Utrecht

Juridisch

Gezond stedelijk leven door Juridische Zaken

Bij de gemeente hebben we te maken met allerlei juridische vraagstukken. Zo behandelen we bezwaarschriften en vertegenwoordigen de gemeente bij rechtszaken. Bij de afdeling Juridische Zaken adviseren we over handhavingszaken, privacyvraagstukken, vergunningen en milieukwesties. Of wat dacht je van dossiers op het gebied van het sociale domein, zoals de Wmo, de Participatiewet, Jeugdwet en de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening? Ook daarin is ons advies onmisbaar. Andere aandachtsgebieden zijn contracten, evenementen, aanbestedingen, ruimtelijke plannen en gebiedsontwikkeling. Verzoeken om informatie op basis van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) komen ook bij ons terecht. Verder leggen we wet- en regelgeving uit en helpen we nieuwe regelgeving goed in te voeren.

Dit vraagt om kennis van allerlei rechtsgebieden, zoals het omgevingsrecht, sociaal recht, subsidierecht, openbare orde recht, civiel bouwrecht of overheidsaansprakelijkheidsrecht. Dus wat je interesse ook is, wij kunnen jouw expertise goed gebruiken. Ook als je later besluit dat een ander rechtsgebied beter bij je past. Wat dat betreft is de gemeente Utrecht een flexibele werkgever. Zeker als je als jurist iets wilt bijdragen aan de stad en de maatschappij. Hoe leuk is het om door de stad te fietsen en het resultaat te zien van jouw inspanningen? Inspanningen waarvoor je een flinke dosis inhoudelijke kennis nodig hebt én een brede blik. Zodat je processen en werkwijzen nog beter kunt maken. Bijvoorbeeld met de inzet van moderne technologie.

"Ik doe mijn werk zo goed mogelijk voor de inwoners van Utrecht."

Havise, Jurist

"Ik doe mijn werk zo goed mogelijk voor de inwoners van Utrecht."

Havise, Jurist

Als juridisch adviseur of -medewerker heb je oog voor regels én voor verwachtingen, doelstellingen en belangen. Je schets de juridische mogelijkheden en als het nodig is, wijs je op wat echt niet kan. Dit doe je voor inwoners, ondernemers, bestuurders en politici. Zo is de gemeente Utrecht een betrouwbare overheid en partner voor iedereen. Inwoners en andere partijen mogen ons immers altijd aan wetten en regels houden. Zodat zij weten waar ze aan toe zijn en waar ze recht op hebben.

Je werkt bij ons:

 • aan actuele maatschappelijke dossiers en projecten;
 • op je eigen manier, waar en wanneer je wilt;
 • in een dynamische en ambitieuze omgeving;
 • met moderne technologieën en werkprocessen.

Dit doe je vanuit ons unieke kantoor in Utrecht vlak naast het centraal station of vanuit huis. Waar je ook werkt, je collega’s geven je graag een warm welkom. Want Utrecht maken we samen. Je krijgt bij ons mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en te groeien in je rol. Omdat we zo’n grote organisatie zijn, kun je alle kanten op. Of je je nu wilt specialiseren of liever de leiding pakt.

Lever jij binnenkort met jouw juridische kennis, oplossingsgerichte houding en overtuigingskracht een bijdrage aan gezond stedelijk leven voor iedereen? Utrecht heeft jou nodig! Bekijk dus onze vacatures!

Uitgelichte juridisch vacatures

Juridisch Adviseur Bodem en Ondergrond

Met jouw juridisch advies geven wij vorm aan onze mooie stad Utrecht!

 • wo
 • 32 - 36 uur
 • 4211 - € 5997
 • Solliciteer vóór 17 juni 2024
Bekijk vacature

Juridisch Adviseur Inkoop en Aanbesteding

Jij zorgt er mede voor dat ons gemeenschapsgeld zo verantwoord mogelijk wordt uitgegeven!

 • wo
 • 24 - 36 uur
 • 5008 - € 6777
 • Solliciteer vóór 17 juni 2024
Bekijk vacature