Een vrouw zit aan een tafel met boeken in het stadskantoor. In beeld staat de tekst Utrecht heeft jou nodig.

Sollicitatieprocedure

Solliciteren

Voor de eerste gesprekken om kennis te maken kunnen we elkaar live ontmoeten op locatie. Als het niet mogelijk is om naar de locatie te komen, dan is videobellen ook een optie.

Wil je meer weten over openstaande vacatures of heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met de recruiter van jouw vacature.

Omdat het fijn is om te weten waar je aan toe bent en wat je mag verwachten, lees je hier alles over onze sollicitatieprocedure. Goed om te weten: we gebruiken de normen uit de NVP Sollicitatiecode.

Veelgestelde vragen sollicitatie

Heb je een vraag over de sollicitatie die je hebt verstuurd? Of een andere vraag over het sollicitatieproces?

Lees onder de foto meer over de sollicitatieprocedure of kijk eerst op de pagina de Veelgestelde vragen.

Diverse en inclusieve organisatie

We (h)erkennen, waarderen en benutten onze verschillen.

Lees meer over diverse en inclusieve organisatie

Diverse en inclusieve organisatie

We (h)erkennen, waarderen en benutten onze verschillen.

Lees meer

Arbeidsvoorwaarden

Nieuwsgierig naar wat we je te bieden hebben?

Bekijk onze arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden

Nieuwsgierig naar wat we je te bieden hebben?

Lees meer

Leren en ontwikkelen bij Utrecht

We geven je graag de ruimte om te leren en ontwikkelen in je werk.

Lees meer over jouw ontwikkeling

Leren en ontwikkelen bij Utrecht

We geven je graag de ruimte om te leren en ontwikkelen in je werk.

Lees meer

Manier van solliciteren

Solliciteren doe je via een knop in de vacaturetekst. Als je daarop klikt, kom je op een sollicitatieformulier waar je jouw motivatie kunt invullen en je cv kunt toevoegen.

Ontvangstbevestiging

Zodra wij jouw sollicitatie hebben ontvangen, krijg je zo spoedig mogelijk een ontvangstbevestiging. Na de sluitingsdatum, of liever nog daarvoor, laten we je weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking. Is dat niet het geval? Ook dan hoor je van ons.

Selectiegesprekken

Een sollicitatieprocedure is spannend. Daarom hoor je zo snel mogelijk na de kennismaking of je wordt uitgenodigd voor een volgend gesprek. Hoe dan ook: we leggen altijd uit waarom we wel of niet kiezen voor een vervolg. Op dat moment krijg je ook informatie over het verdere verloop van de procedure, bijvoorbeeld of er een assessment plaatsvindt of dat er referenties nodig zijn.

Omdat we iedereen gelijke kansen willen bieden om te werken bij Utrecht is onze aanpak gericht op objectief werven en selecteren. Dit doen we door te werken met gestructureerde interviews waarbij iedere kandidaat dezelfde vragen krijgt. Zo heb je net als de andere kandidaten evenveel kans om geselecteerd te worden op basis van je vaardigheden.

Arbeidsvoorwaardengesprek

Na afronding van de gespreksronde volgt een arbeidsvoorwaardengesprek. Dit is het moment dat we afspraken maken over jouw indiensttreding, je salaris en andere arbeidsvoorwaarden. We vragen je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten vergoeden wij, ook als je geen VOG krijgt. Na het verkrijgen van de VOG ontvang je jouw arbeidsovereenkomst en verwelkomen we je graag als nieuwe collega!

Wil je meer weten over de VOG, wat de VOG in jouw situatie betekent of hoe een beoordeling tot stand komt? Alle informatie vind je op de volgende sites: watdevog of Justis

De VOG is één van de onderdelen van het gemeentelijk integriteitsbeleid. Als je bij ons in dienst komt vragen we je verder om de Integriteitsverklaring (pdf, 414 kB) af te leggen. Benieuwd hoe integriteit verder aandacht krijgt bij de gemeente? In de ambtelijk gedragscode (pdf, 1.02 mB) vind je de afspraken die gelden voor iedereen die voor Utrecht werkt.

Meer informatie over (de aandacht voor) het onderwerp vind je in het ambtelijk jaarverslag integriteit en ongewenst gedrag (pdf, 1,1 MB)

Meld je aan voor onze jobalert

Utrecht heeft jou nodig. Ontvang passende vacatures in je mailbox.

Meld je nu aan