4 collega's IT aan het scrummen in het stadskantoor

IT

Gezond stedelijk leven door IT

Social media, sensoren, cybercrime, blockchain. IT is constant in beweging. Het is bovendien een breed vakgebied. Hier zetten we sensoren in voor druktemonitoring, brengen we werfkelders in kaart met 3D-technologie, werken we aan een digitaal inkomstenloket en zorgen we ervoor dat we onze data veilig kunnen ontsluiten. Niet vreemd dus dat geen dag hetzelfde is als je bijvoorbeeld aan de slag gaat als netwerkarchitect, ontwikkelaar, IT contractmanager, data analist of security specialist.

Tegelijkertijd brengt die digitalisering ook uitdagingen met zich mee. Want hoe kunnen we het leven in de stad er zo prettig mogelijk mee maken en de risico’s zoveel mogelijk beperken? Dit vraagt om een slimme kijk op nieuwe technologieën zoals 5G-internet en urban data platforms. Ook in de digitale stad willen we dat het menselijke gezicht van Utrecht zichtbaar blijft. Daarbij is het belangrijk om aandacht te hebben voor inwoners die moeilijk kunnen meekomen in de digitale wereld. Daar hebben we een duidelijke visie en innovatieve oplossingen voor nodig. Bijvoorbeeld als het aankomt op verstandig omgaan met privacy.

"Ik krijg alle ruimte om mijn eigen ideeën en creativiteit te volgen."

Sanne, Scrum Master

"Ik krijg alle ruimte om mijn eigen ideeën en creativiteit te volgen."

Sanne, Scrum Master

"Ik mag me verdiepen in hoe digitalisering kan helpen Utrecht nóg beter te maken."

Yannick, Adviseur CIO

"Ik mag me verdiepen in hoe digitalisering kan helpen Utrecht nóg beter te maken."

Yannick, Adviseur CIO

"Waardevolle digitale producten ontwikkelen. Daar doen we het voor."

Jeroen en René, UX/Product designers

"Waardevolle digitale producten ontwikkelen. Daar doen we het voor."

Jeroen en René, UX/Product designers

Als IT-professional vorm jij samen met zo’n 200 collega’s de digitale ruggengraat van Utrecht. Door een goed werkende IT-infrastructuur te garanderen, zorg jij dat de ruim 4.000 medewerkers van de gemeente hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. Voor alle inwoners, organisaties en bedrijven in de stad. Je werkt daarbij:

  • aan de transitie naar de cloud;
  • in korte sprints op de Agile- en Scrum-manier;
  • met state-of-the-art automatiseringsproducten;
  • aan innovatieve projecten en toepassingen, bijvoorbeeld op het gebied van AI en IoT;
  • als verbinder tussen mens en techniek.

Dit doe je vanuit ons unieke kantoor in Utrecht vlak naast het centraal station of vanuit huis. Waar je ook werkt, je collega’s geven je graag een warm welkom. Want Utrecht maken we samen. Je krijgt bij ons daarom mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en te groeien in je rol. Omdat we zo’n grote organisatie zijn, kun je bij ons alle kanten op. Of je je nu wilt specialiseren of liever de leiding pakt.

Lever jij binnenkort met jouw specialistische kennis, doordachte adviezen en slimme oplossingen een bijdrage aan gezond stedelijk leven voor iedereen? Utrecht maken we samen met jou.

 

 

Uitgelichte vacatures

Data-analist

Het team Onderzoek & Advies zoekt een data-analist, Help jij om de cijfers over Utrecht begrijpelijk in kaart te brengen?

  • HBO
  • 32 - 36 uur