Jij maakt als vergunningverlener kunst in de wijk mogelijk- foto muurschildering

Vergunningverlening

Utrecht bruist van de plannen, ideeën en ontwikkelingen. Wij zorgen ervoor dat alle aanvragen en projecten op een goede manier uitgevoerd kunnen worden. Met de juiste vergunningen. Van bouw- tot horecavergunningen en van een vergunning om een boom te kappen tot een vergunning voor het neerzetten van een marktkraam. Zo weten we zeker dat alles wat we doen, bijdraagt aan gezond stedelijk leven voor iedereen.

Onze vergunningsverleners behandelen ruim 100.000 vergunningsaanvragen per jaar, waarvan ongeveer 30.000 parkeervergunningen. De aanvragers zijn onze klanten.

De ene keer zijn dit de organisatoren van de Vuelta of de provincie, de andere keer inwoners die een buurtfeest willen organiseren. Ook werken we met en voor ontwikkelaars en ondernemers. Als je het leuk vindt om met verschillende onderwerpen en klanten te maken te hebben, dan zit je hier dus helemaal op je plek. Een flinke dosis communicatieve vaardigheden en professionaliteit komen je daarbij goed van pas, want ook als junior vergunningsverlener krijg je behoorlijk wat verantwoordelijkheid. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bouwproject van 20 woningen of het regelen van ingewikkelde verkeersontheffingen?

"Ik ben de spin in het web tussen overheid, provincie en stad."

Nordin, Regisseur vergunningen

"Ik ben de spin in het web tussen overheid, provincie en stad."

Nordin, Regisseur vergunningen

"Soms kun je met een persoonlijk telefoontje net even iets meer betekenen."

Fatima, Vergunningverlener

"Soms kun je met een persoonlijk telefoontje net even iets meer betekenen."

Fatima, Vergunningverlener

Als vergunningsverlener of regisseur vergunningen werk je samen met zo’n 140 collega’s verdeeld over 3 teams: het team Vergunningen Gebouwde Omgeving, het team Vergunningen Openbare Ruimte en het team Horeca, Administratie, Juridische zaken en Advies. Actuele wettelijke ontwikkelingen zoals de komst van de Omgevingswet spelen een belangrijke rol. Je werkt:

  • aan grote uitdagende projecten;
  • op je eigen manier, waar en wanneer je wilt;
  • in een dynamische en ambitieuze omgeving;
  • met gelijkgestemden in een collegiaal en betrokken team.

Dit doe je vanuit ons unieke kantoor in Utrecht vlak naast het centraal station of vanuit huis. Waar je ook werkt, je collega’s geven je graag een warm welkom. Want wat jij kan, heeft Utrecht nodig. Zet jouw talent in voor Utrecht en groei mee met de ambities van de stad. Omdat we zo’n grote organisatie zijn, kun je bij ons alle kanten op. Of je je nu wilt specialiseren of liever de leiding pakt.

Bekijk onze vacatures op deze pagina. Want Utrecht heeft jou nodig.