Techniek

Gezond stedelijk leven door Techniek

Bruggen, wegen, leidingen, riolering, gemalen, parken, speeltuinen en verkeersinstallaties. Je kan het zo gek niet bedenken of het wordt bedacht, ontwikkeld, gerealiseerd en onderhouden door de medewerkers binnen het vakgebied Techniek. Samen maken zij de Utrechtse buitenruimte. Je vindt deze collega’s op verschillende plekken binnen onze organisatie. Bijvoorbeeld bij Stadsingenieurs, het interne ingenieursbureau van onze gemeente.

Bij ons werk je met de unieke combinatie van hoogwaardige kennis en techniek. Met en voor de stad. Duurzame ontwikkeling staat daarbij voorop. Utrecht werkt aan een klimaatneutrale stad en heeft hierin een hoge ambitie. Dat gaat niet vanzelf. Duizenden gebouwen, woningen en bedrijven moeten we isoleren. Het gas vervangen we door zonne- en windenergie. Dit levert naast duurzame maatregelen ook nieuwe banen, slimme innovaties en een gezonde stad op.

"Stadsingenieurs zijn de makers van de Utrechtse buitenruimte voor inwoners en bedrijven."

Frank, Technisch adviseur

"Stadsingenieurs zijn de makers van de Utrechtse buitenruimte voor inwoners en bedrijven."

Frank, Technisch adviseur

"Ik doe het echt voor de stad. Dat maakt mijn werk zo leuk."

Shirley, Constructeur

"Ik doe het echt voor de stad. Dat maakt mijn werk zo leuk."

Shirley, Constructeur

Als technisch specialist, adviseur of manager werk jij samen met zo’n 130 stadsingenieurs aan het visitekaartje van Utrecht. Of het nu gaat om het beheren, onderhouden of reinigen van de openbare ruimte, de bereikbaarheid van en in de stad of de bomen en grachten… iedereen ziet jouw werk! Bij Stadsingenieurs kun je aan de slag bij een van de volgende afdelingen:

Constructie en Bodem

De afdeling Constructie is het kenniscentrum voor civiele constructies, zoals kades, bruggen en viaducten. En bij Bodem werken collega’s met kennis van bodemmilieu, hydrologie en de gemeentelijke grondbank. Samen realiseren zij nieuwbouw-, renovatie- en vervangingsprojecten.

 

Infrastructuur

De naam van de afdeling zegt het al: bij Infrastructuur vind je alle expertise op het gebied van wegen, water, verkeerregelinstallaties, openbare verlichting, kabels en leidingen en kostendeskundigheid. De collega’s hier werken aan projecten onder en boven de grond. Gericht op duurzame ontwikkeling, inrichting en groot onderhoud van de openbare ruimte.

Stedelijke Omgeving

Landschaps- en verkeersontwerpers en cultuurtechnische adviseurs werken met plezier bij de afdeling Stedelijke Omgeving. Zij adviseren over en ontwerpen de openbare buitenruimte van de stad Utrecht. Zoals de herinrichting van de openbare ruimte in het Stationsgebied en snelfietsroutes naar Amersfoort en IJsselstein. Ook adviseren zij over vergunningen en herplantplicht bij bomen. Dit gebeurt vaak in samenwerking met de afdeling Ruimte.

 

Projectmanagement en Directievoering

Projectmanagement en Directievoering bestaat uit projectleiders, projectmanagers, toezichthouders en directievoerders. Zij voeren de regie over diverse projecten, van de reconstructie van de Voorstraat of de aanleg van het Domplein tot aan het maken van een speelplaats in Leidsche Rijn. Bijvoorbeeld door projectteams aan te sturen, contact te onderhouden met aannemers en ervoor te zorgen dat er veilig gewerkt wordt.

 

Ondersteuning

De adviseurs en projectleiders van Stadsingenieurs worden ondersteund door de projectondersteuners en (financiële) projectadministrateurs van de afdeling Ondersteuning. Zij helpen bij het voorbereiden, organiseren en notuleren van overleggen. Ook agendabeheer, het verzorgen van correspondentie en het organiseren van afdelingsbijeenkomsten hoort bij de verantwoordelijkheden.

 

 

Wil je meer weten over de projecten van Stadsingenieurs? Kijk dan hier:

Maak jij Utrecht samen met ons?

Utrecht groeit. Dat vraagt om nieuwe innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken, onder andere op het gebied van bereikbaarheid, duurzaamheid en gezondheid. Ben je nieuwsgierig naar de afdeling Stadsingenieurs en wil je graag meer weten over ons werk en de collega’s? Neem dan contact op via sbsisecretariaat@utrecht.nl Wij vertellen je graag meer.

 

Uitgelichte vacatures

Projectvoorbereider Stedelijk Water en Riolering

Ben jij als projectvoorbereider graag betrokken bij projecten binnen een van de snelst groeiende steden in West-Europa?

  • HBO
  • 32 - 36 uur