Handhaving

Gezond stedelijk leven door Handhaving

Gezond stedelijk leven voor iedereen betekent ook veilig leven in een stad waar iedereen zich prettig en welkom voelt. Onze handhavers en inspecteurs leveren daar een onmisbare bijdrage aan. Denk aan de buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA), de parkeercontroleur, de leerplichtambtenaar en de boswachter. Werk je binnen het vakgebied handhaving, dan doe je werk dat ertoe doet. Zo ben je er als BOA om de openbare ruimte schoon, heel en veilig te houden. Geluids- of parkeeroverlast? Klachten over hondenpoep of vuilnis? Vragen over vergunningen of regels? Je lost veelvoorkomende ergernissen en overlast op. Soms geef je waarschuwingen of leg je een boete op. Maar meestal doe je dit door te luisteren, informatie te geven of mensen aan te spreken.

Een belangrijke taak dus. Voor de stad, de wijk en de buurt. Dit vraagt om een persoonlijke benadering en een flinke dosis mensenkennis. Je hebt immers veel contact met bewoners en overtreders. Dan is het handig als je mensen en situaties goed kunt inschatten. Zo weet je precies wanneer je vastberaden moet optreden. En wanneer niet. Met een sterk staaltje humor bereik je soms net zoveel. Zeker als jij de veiligheid en goede sfeer bewaakt tijdens een groot evenement zoals Koningsdag. Of zoals nu, de mensen wijst op het belang van de coronaregels. Wat dat betreft is het werk van een handhaver of inspecteur in Utrecht geen dag hetzelfde. Je weet nooit wat de dag brengt. Ook de ontwikkelingen staan niet stil. Zo werken we sinds kort met een pilot bodycams. Ook laten diverse collega’s op Instagram zien wat ze doen. Nieuwsgierig? Neem een kijkje op handhavingutrecht.

"Veel mensen denken dat wij alleen maar bekeuringen uitschrijven."

Daan, BOA

"Veel mensen denken dat wij alleen maar bekeuringen uitschrijven."

Daan, BOA

"Samen met een hecht team zorgen dat Utrecht veilig blijft. Daar doe je het voor"

Carst, hoofdinspecteur Handhaving

"Samen met een hecht team zorgen dat Utrecht veilig blijft. Daar doe je het voor"

Carst, hoofdinspecteur Handhaving

Als handhaver zorg jij samen met je collega’s dat Utrecht een van de meest aantrekkelijke steden van Nederland is én blijft. Door te zorgen dat wetten en regels nageleefd worden, houd je de openbare ruimte schoon, heel en veilig. Om zo de stad leefbaar en bereikbaar te houden voor alle inwoners, organisaties, bedrijven en bezoekers. Je werkt daarbij:

  • in een grote stad met een dorps karakter;
  • aan verschillende opdrachten met een belangrijke maatschappelijke verantwoordelijkheid;
  • met de gezelligste collega’s van Nederland;
  • aan je eigen ontwikkeling;
  • in wisselende diensten waarbij geen dag op straat hetzelfde is.

Als BOA doe je dit voornamelijk op straat. Verder vind je de collega’s van Handhaving ook op ons unieke kantoor vlak naast het centraal station. Waar je ook werkt, je collega’s geven je graag een warm welkom. Want Utrecht maken we samen. Je krijgt bij ons daarom mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en te groeien in je rol. Omdat we zo’n grote organisatie zijn, kun je bij ons alle kanten op. Of je je nu wilt specialiseren of liever de leiding pakt.

Lever jij binnenkort met jouw communicatieve en sociale vaardigheden en stressbestendige houding een bijdrage aan gezond stedelijk leven voor iedereen? Utrecht maken we samen met jou.

 

Uitgelichte vacatures

Senior Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)

Wil jij bijdragen aan de doorontwikkeling van onze afdeling en het coachen van collega's op een positief kritische manier?

  • MBO
  • 36 uur

Medior BOA wijken

Ben jij fit en flexibel en wil jij bijdragen aan de veiligheid en leefbaarheid in de wijken van Utrecht?

  • MBO
  • 36 - 36 uur