Jeugdartsen en -verpleegkundigen

Gezond stedelijk leven door Jeugdartsen en -verpleegkundigen

Gezond opgroeien gaat gepaard met kleine en grote vragen en zorgen. Vragen over voeding, zindelijk worden, slapen, (cyber-)pesten of seksualiteit bijvoorbeeld. De jeugdartsen en -verpleegkundigen van de gemeente Utrecht zijn er met antwoorden, hulp en advies op het gebied van gezondheid, opvoeding en ontwikkeling. Ook werken we aan preventie om mogelijke problemen in de toekomst te voorkomen. Dit doen we voor alle kinderen in Utrecht van 0 tot 18 jaar. Soms begint onze zorg al tijdens de zwangerschap. Door zo vroeg mogelijk betrokken te zijn, geven we elk kind in de stad een kansrijke start.

"Ik vind het fijn als ouders mij vertrouwen en al hun grote en kleine zorgen durven delen."

Annick, Jeugdarts

"Ik vind het fijn als ouders mij vertrouwen en al hun grote en kleine zorgen durven delen."

Annick, Jeugdarts

Het werkgebied is breed en afwisselend. Als jeugdarts of -verpleegkundige ben je veel meer dan een medisch deskundige. Ook op sociaal maatschappelijk gebied heb je een belangrijke rol. Je hebt aandacht voor het gezin en de leefomgeving. Daarbij werk je samen met andere professionals in de Jeugdgezondheidszorg (JGZ), ouders, huisartsen, scholen en verschillende professionals in en uit de wijk. De ene keer zoom je in op het individuele kind, de andere keer zoom je uit en kijk je naar wat er speelt in de omgeving, op school en in de wijk. Die brede blik is belangrijk, daarmee signaleer je verbeterkansen voor de gezondheid van alle kinderen en jongeren in de stad. Waardevolle informatie die we als gemeente gebruiken om ons werk nóg beter te maken.

Elke leeftijdsfase kent z’n eigen onzekerheden en uitdagingen. Bij ouders en bij kinderen. Op het consultatiebureau begeleid je ouders met jonge kinderen tot 4 jaar. De vroege ontwikkeling, groei en gezondheid staan voorop. Kinderen krijgen hier ook hun eerste vaccinaties. Binnen de doelgroep 4 tot 18 jaar kun je werken met basisschoolleerlingen (4 tot 12 jaar) of leerlingen van het voortgezet onderwijs (12 tot 18 jaar). Onderwerpen als lichamelijke en geestelijke gezondheid, school, mediagebruik en pubertijd spelen een rol. Welke doelgroep je ook kiest, samen met zo’n 160 jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, teamassistenten en logopedisten help je alle kinderen in Utrecht gezond en veilig opgroeien in de stad. Je werkt daarbij:

  • naast en met ouders en begeleiders;
  • binnen en buiten de spreekkamer;
  • aan onderzoek, beleid en innovatie op gebieden die jij belangrijk vindt;
  • in een fijne werksfeer met leuke collega’s.

Je collega’s geven je graag een warm welkom. Want Utrecht maken we samen. Je krijgt bij ons daarom mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en te groeien in je rol. Omdat we zo’n grote organisatie zijn, kun je bij ons alle kanten op. Of je je nu wilt specialiseren of liever de leiding pakt.

Wil je bij ons stage lopen of meelopen? Stuur dan een e-mail  naar jgzmeeloopverzoeken@utrecht.nl

Lever jij binnenkort met jouw medische of verpleegkundige kennis en maatschappelijke betrokkenheid een bijdrage aan gezond stedelijk leven voor iedereen? Utrecht maken we samen met jou.

 

Uitgelichte vacatures

Doktersassistent 4-18

Een onmisbare schakel in de Jeugdgezondheidszorg

  • MBO
  • 24 - 36 uur

Jeugdarts 0-18

We zoeken Jeugdartsen voor de Jeugdgezondheidszorg in Utrecht!

  • WO
  • 24 - 36 uur