Twee collega's zitten aan een houten tafel te werken. Naast hen staat de tekst: Jij draagt als inkoper bij aan meer werkgelegenheid door social return.

Inkoop

Bewust aanbesteden, inkopen voor de stad

De beste prijs-kwaliteitverhouding met oog voor duurzaamheid, social return en de volksgezondheid. Binnen een inkoopstrategie die transparant, integer en efficiënt is. Zo creëren we maximale waarde bij de aanschaf van veelzijdige producten, werken en diensten. In een stad van meer dan 360.000 inwoners die constant groeit en ontwikkelt, begeleiden we de beste inkoop- en aanbestedingstrajecten. Van grote bouwprojecten en de inkoop van elektriciteit, ICT, tot Wmo-hulpmiddelen  en de inhuur van personeel. Ook bewaken we de rechtmatigheid en het nakomen van afspraken. 

Als professional in inkoop of contractmanagement kan je bij ons veel kanten op. Grootschalige Europese aanbestedingen bij de centrale inkoopafdeling, óf decentraal de inkooptrajecten of contracten managen voor organisatieonderdelen van de gemeente. Van hele kleine vraagstukken tot grote en politiek gevoelige zaken komen voorbij op Inkoop en Contractmanagement. Op basis van ontwikkelingen in de markt, de politiek, de regio en de wereld, passen we onze werkwijze en doelen aan. Het stellen van de juiste vragen om eisen en wensen te vertalen naar goede KPI’s en opdrachten is de uitdaging. Goed communiceren en adviseren levert het beste resultaat, weten we op basis van jarenlange ervaring. Onze collega´s haken vroegtijdig aan bij elk traject: juist dán is er heel veel mogelijk. 

Bekijk hier de video over werken bij de afdeling Inkoop & Contractmanagement.

 

Hoe het team er uitziet, hangt af van of je werkt voor centrale of decentrale inkoop. Grote organisatieonderdelen hebben meerdere eigen inkopers of contractmanagers. En bij aanbestedingen wisselen de (verwervings)teams, afhankelijk van het soort aanbesteding. Deze professionals zijn er op veel niveaus binnen de gemeente. Van strategisch tot uitvoerende medewerker: iedereen is even belangrijk voor Utrecht. Wij houden rekening met je persoonlijke affiniteit bij het toewijzen van projecten of organisatieonderdelen: of dat nu bij Stadsbedrijven, in het sociaal domein of op een ander gebied is. We werken deels thuis, maar zijn ook vaak op kantoor voor kennisdeling en overleg. We sparren veel met collega’s voor verschillende invalshoeken rondom een vraagstuk. Bij Utrecht vind je: 

  • de mogelijkheid en het vertrouwen je eigen tijd in te delen, het gaat om het resultaat; 
  • werken voor de inwoner van Utrecht in een groeiende organisatie die altijd blijft ontwikkelen; 
  • een goed inwerktraject. Ook als je minder ervaren bent kan je rekenen op goede begeleiding en training; 
  • veel kansen om je te ontwikkelen, welke kant je ook op wil binnen de gemeente;  
  • de mogelijkheid om naast je functie ander werk op te pakken, afhankelijk van je interesse. 

Kom jij meebouwen aan een juridisch correcte en eerlijke inkoopstrategie? Of bewaak je liever op een verbindende manier de afspraken van de gemeente met leveranciers en andere partijen?  Wat jij kan, heeft Utrecht nodig. Gemeente Utrecht is de plek waar jouw talent de ruimte krijgt.  

Meld je aan voor onze jobalert

Utrecht heeft jou nodig. Ontvang passende vacatures in je mailbox.

Meld je nu aan