De selectieprocedure

De selectieprocedure

In november 2020 heeft een groep van 24 trainees hun traineeprogramma afgerond. Zij dragen binnenkort graag het stokje over aan jou. De nieuwe trainees starten in september.

Heb je interesse in het traineeship van de gemeente Utrecht? Dan zijn de onderstaande data belangrijk voor jou.

In de week van 19 april 2021 starten we met de werving. Op onze vacaturepagina vind je dan de verschillende traineeplekken per afdeling terug. In de vacaturetekst lees je precies wat de specifieke afdeling doet, wat de verschillende rollen inhouden en wat het traineeship jou kan bieden. Daarnaast vermelden we welke competenties belangrijk zijn per rol. Herken jij jezelf in één van de rollen? Solliciteer dan direct.

In de weken daarna bekijken wij alle reacties op de vacatures op basis van eisen en je cv. Voldoe je aan de criteria? Dan nodigen we je uit voor het maken van een cognitief assessment en een competentietest. Haal je daar de norm? Dan krijg je de kans om via de online tool jouw motivatie toe te lichten in een video- en schrijfopdracht.

Zodra je deze stappen hebt afgerond, beoordelen wij de opdrachten die je hebt gemaakt. Begin juni hoor je vervolgens of je wel of niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Uiterlijk op 1 juli hoor je van ons of je bent aangenomen voor het traineeship.

In de tussentijd bieden we je een online informatiebijeenkomst aan waarbij je live vragen kan stellen aan oud-trainees. Hou onze website en LinkedIn-pagina daarom goed in de gaten. We verwachten dat deze online informatiebijeenkomst half mei plaatsvindt.

Meld je aan voor onze jobalert

Ontvang passende vacatures en stages in je mailbox

Meld je nu aan