stadhuis van Utrecht met aan de voorkant fietsers en wandelaars. Op de achtergrond is de domtoren te zien en een aantal winkelpanden.

Profiel en arbeidsvoorwaarden

Jouw profiel en onze arbeidsvoorwaarden

Bij de gemeente kan je direct vanaf dag 1 impact maken en bijdragen aan een prettige, diverse en gezonde stad. Bijvoorbeeld door met jouw frisse blik ideeën te delen voor maatschappelijke vraagstukken. Pak jij die kans? Lees dan hier of jouw achtergrond aansluit bij ons profiel. Ook vertellen we je graag alles over onze arbeidsvoorwaarden.

Jouw profiel

Het traineeprogramma van de gemeente Utrecht is er voor afgestudeerde hbo’ers en wo’ers die een carrière willen opbouwen in onze dynamische organisatie en snelgroeiende stad. Belangrijk daarbij is dat je niet langer dan 2 jaar geleden je diploma hebt gehaald. Verder is iedereen welkom. Zolang je:

 • eigenaarschap toont en verantwoordelijkheid neemt;
 • creatief, innovatief en omgevingssensitief bent;
 • doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en nieuwsgierigheid meeneemt.

Daarnaast kijken we per afdeling welke opleidingseisen benodigd zijn en of de specifieke rol nog competenties, eigenschappen of specifieke ervaring vereist.

De gemeente Utrecht is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen. We zetten de kracht van diversiteit van medewerkers in om betere resultaten te halen voor de stad. Hierbij geldt: talent als basis, diversiteit als kracht. Wat je achtergrond, leeftijd of geaardheid ook is, in Utrecht is iedereen welkom. Ook medewerkers met een arbeidsbeperking. Al deze aspecten en jouw persoonlijke kwaliteiten maken je immers tot wie je bent. Want wat jij kan, heeft Utrecht nodig.

Leren en ontwikkelen

We geven je graag de ruimte om te groeien in je vak en als persoon.

Lees meer over jouw ontwikkeling

Leren en ontwikkelen

We geven je graag de ruimte om te groeien in je vak en als persoon.

Lees meer

Diversiteit voor de stad en de organisatie

We (h)erkennen, waarderen en benutten onze verschillen.

Lees meer over diverse en inclusieve organisatie

Diversiteit voor de stad en de organisatie

We (h)erkennen, waarderen en benutten onze verschillen.

Lees meer

Arbeidsvoorwaarden

Nieuwsgierig naar wat we je te bieden hebben? Bekijk onze arbeidsvoorwaarden.

Lees meer over arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden

Nieuwsgierig naar wat we je te bieden hebben? Bekijk onze arbeidsvoorwaarden.

Lees meer

Onze arbeidsvoorwaarden

We vinden het belangrijk dat al onze ruim 4.000 collega’s met plezier hun werk doen. Uitdaging in het werk, een goede samenwerking en een veilige, inspirerende werkomgeving dragen daaraan bij. We hechten daarnaast veel waarde aan de afwisseling tussen inspanning en ontspanning en je persoonlijke werk-privé-balans. Er is tenslotte meer dan werk in je leven. Want als jij lekker in je vel zit, werk je met meer plezier én houd je energie over voor andere dingen. Ook denken we met je mee over de thuiswerkmogelijkheden en bieden we sportieve en gezellige activiteiten.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn voor alle trainees gelijk en niet onderhandelbaar.  Alle trainees krijgen een contract voor twee jaar op basis van 36 uur per week. Hieronder staan alle arbeidsvoorwaarden nogmaals op een rijtje: 

 • Hbo-trainees: een 36-urige werkweek met een bruto maandsalaris van €2.987,- (schaal 9, trede 1 o.b.v. salaristabel 1-4-2022). Ieder jaar ga jij één trede in de schaal omhoog.  
 • Wo-trainees: een 36-urige werkweek met een bruto maandsalaris van €3.231,- (schaal 9, trede 3 o.b.v. salaristabel 1-4-2022). Ieder jaar ga jij één trede in de schaal omhoog.  
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 2 jaar, met de mogelijkheid tot omzetting naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij goed functioneren.  
 • Uitstekende vakantie- en verlofregelingen. Zo krijg jij per jaar 144 wettelijke vakantie-uren en heb je daarbovenop nog ruim 43 uur aan bovenwettelijke vakantie-uren te besteden.  
 • We werken hybride; we werken meerdere dagen op kantoor maar ook is het mogelijk om deels thuis te werken. 
 • Een laptop en telefoon in bruikleen. 
 • Een thuiswerkvergoeding van 3 euro per dag. 
 • Reiskostenvergoeding: voor woon-werkverkeer met het OV krijg je een mobiliteitskaart met 100% vergoeding. Kom je liever met de fiets of lopen dan krijg je een vergoeding van 19 cent/km. Je kan per dag je keuze maken om bv met het OV te komen of de fiets te pakken. Kies je voor de auto/motor/brommer dan krijg je 8 cent/km met een maximum van 30 km enkele reis.  
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris. Jij kiest wat je met dit budget doet. Bijvoorbeeld extra verlof kopen, vakantiegeld, eindejaarsuitkering of alles eens per jaar laten uitbetalen. 
 • Bekijk hier alle arbeidsvoorwaarden.

Meld je aan voor onze jobalert

Utrecht heeft jou nodig. Ontvang passende vacatures in je mailbox.

Meld je nu aan