stadhuis van Utrecht met aan de voorkant fietsers en wandelaars. Op de achtergrond is de domtoren te zien en een aantal winkelpanden.

Profiel en arbeidsvoorwaarden

Jouw profiel en onze arbeidsvoorwaarden

Bij de gemeente kan je direct vanaf dag 1 impact maken en bijdragen aan een prettige, diverse en gezonde stad. Bijvoorbeeld door met jouw frisse blik ideeën te delen voor maatschappelijke vraagstukken. Pak jij die kans? Lees dan hier of jouw achtergrond aansluit bij ons profiel. Ook vertellen we je graag alles over onze arbeidsvoorwaarden.

Jouw profiel

Het traineeprogramma van de gemeente Utrecht is er voor afgestudeerde hbo’ers en wo’ers die een carrière willen opbouwen in onze dynamische organisatie en snelgroeiende stad. Belangrijk daarbij is dat je niet langer dan 2 jaar geleden je diploma hebt gehaald. Verder is iedereen welkom. Zolang je:

 • Eigenaarschap toont voor je werkzaamheden en projecten;
 • Initiatief neemt en je uitspreekt (durf te vragen/doen);
 • Verbinding legt tussen verschillende belangen en je jouw communicatie daarop afstemt;
 • Nieuwsgierig bent, de waarom-vraag stelt;
 • Goed reflecteert op je eigen handelen;
 • Houdt van samenwerken, samen met je collega’s ga je voor het beste resultaat!

Daarnaast kijken we per afdeling welke opleidingseisen benodigd zijn en of de specifieke rol nog competenties, eigenschappen of specifieke ervaring vereist.

De gemeente Utrecht is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen. We zetten de kracht van diversiteit van medewerkers in om betere resultaten te halen voor de stad. Hierbij geldt: talent als basis, diversiteit als kracht. Wat je achtergrond, leeftijd of geaardheid ook is, in Utrecht is iedereen welkom. Ook medewerkers met een arbeidsbeperking. Al deze aspecten en jouw persoonlijke kwaliteiten maken je immers tot wie je bent. Want wat jij kan, heeft Utrecht nodig.

Leren en ontwikkelen

We geven je graag de ruimte om te groeien in je vak en als persoon.

Lees meer over jouw ontwikkeling

Leren en ontwikkelen

We geven je graag de ruimte om te groeien in je vak en als persoon.

Lees meer

Diversiteit voor de stad en de organisatie

We (h)erkennen, waarderen en benutten onze verschillen.

Lees meer over diverse en inclusieve organisatie

Diversiteit voor de stad en de organisatie

We (h)erkennen, waarderen en benutten onze verschillen.

Lees meer

Arbeidsvoorwaarden

Nieuwsgierig naar wat we je te bieden hebben? Bekijk onze arbeidsvoorwaarden.

Lees meer over arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden

Nieuwsgierig naar wat we je te bieden hebben? Bekijk onze arbeidsvoorwaarden.

Lees meer

Onze arbeidsvoorwaarden

We willen dat je met plezier naar je werk komt. Dat plezier bestaat uit prettige collega’s, een fijne werksfeer, een inhoudelijk interessante baan met voldoende ontwikkelingsmogelijkheden en uitdagende verantwoordelijkheden. Tegelijk hoort daar een passend salaris bij. Onderstaand vind je ons aanbod:

 • Hbo-trainees: een 36-urige werkweek met een bruto maandsalaris van €3.291,- (schaal 9, trede 1 o.b.v. salaristabel 2-1-2023). Ieder jaar ga jij één trede in de schaal omhoog.
 • Wo-trainees: een 36-urige werkweek met een bruto maandsalaris van €3.540,- (schaal 9, trede 3 o.b.v. salaristabel 2-1-2023). Ieder jaar ga jij één trede in de schaal omhoog.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 2 jaar, met de mogelijkheid tot omzetting naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd na 2 jaar bij goed functioneren.
 • Uitstekende vakantie- en verlofregelingen. Zo krijg jij per jaar 144 wettelijke vakantie-uren en heb je daarbovenop nog 7 bovenwettelijke vakantiedagen te besteden.
 • We werken meerdere dagen op kantoor, maar ook is het mogelijk om deels thuis te werken.
 • Een laptop en telefoon in bruikleen.
 • Een thuiswerkvergoeding van 3 euro netto per dag.
 • Reiskostenvergoeding: voor woon-werkverkeer, met het OV krijg je een mobiliteitskaart met 100% vergoeding. Kom je liever met de fiets of lopend, dan krijg je een vergoeding van 19 cent/km. Je kan per dag je keuze maken om bijvoorbeeld met het OV te komen of de fiets te pakken. Kies je voor de auto/motor/brommer dan krijg je 8 cent/km met een maximum van 30 km enkele reis.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris. Jij kiest wat je met dit budget doet. Bijvoorbeeld extra verlof kopen, vakantiegeld, eindejaarsuitkering of alles eens per jaar laten uitbetalen.
 • Kijk hier voor een overzicht van alle overige arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding. Daarnaast heeft het werken bij de gemeente Utrecht vele andere voordelen zoals sporten met collega’s of deelnemen aan verschillende netwerken en activiteiten.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn voor alle trainees gelijk en niet onderhandelbaar.  Alle trainees krijgen een contract voor twee jaar op basis van 36 uur per week.

Meld je aan voor onze jobalert

Utrecht heeft jou nodig. Ontvang passende vacatures in je mailbox.

Meld je nu aan