Het stadskantoor en een ander kantoorpand van onderen gezien bij de trappen op het Jaarbeursplein.

Verhalen van onze trainees

Verhalen van onze trainees

Op deze pagina lees je enkele verhalen van oud trainees van de gemeente Utrecht. Sahar, Said, Frances en Melvin werkten in verschillende functies, op zowel beleids- als uitvoeringsniveau.

een jonge vrouwelijke collega. Op de achtergrond is de bedrijfskantine te zien met kassa’s en tafels.

Ik heb het gevoel dat ik resultaten lever die direct bijdragen aan mijn stad.”

Sahar – Trainee Informatie- en Procesadviseur

Na mijn studie Bedrijfskunde en verschillende stages wilde ik graag iets doen voor de maatschappij. Ik vind mensgerichtheid erg belangrijk in mijn werk. Kwaliteit en de inwoner staan centraal bij de Gemeente Utrecht. Daardoor heb ik het gevoel dat ik in mijn werk hier echt iets voor mijn stad en mede-Utrechters doe.

Als trainee Informatie- en Procesadviseur heb ik heel diverse taken. Onder andere help ik afdelingen van de gemeente Utrecht om hun processen beter in kaart te brengen en efficiënter in te richten. Het is praktisch werk met tastbare resultaten. Dit vind ik erg prettig. Zo heb ik het gevoel dat ik resultaten lever die direct bijdragen aan mijn stad.

Binnen het traineeship kan heel veel. Je hebt een excuus om van alles te vragen en veel verschillende dingen te doen. Als ik meer verantwoordelijkheid wil, hoef ik dat alleen maar aan te geven. Dat toont vertrouwen en biedt ruimte.

een jonge mannelijke collega. Op de achtergrond staat een witte bar met witte barkukken.

Een traineeship opent deuren voor leuke en leerzame ervaringen.”

Said – Trainee Utrechtse Vastgoed Organisatie (UVO)

Na mijn studie Bedrijfseconomie kreeg ik de kans om als trainee aan de slag te gaan bij de Gemeente Utrecht. Hier heerst een heel open bedrijfscultuur, met korte lijnen. Ook is de Gemeente Utrecht een relatief platte organisatie, waar je als leergierige jong-afgestudeerde goed terecht kunt. Je krijgt veel mogelijkheden om door te groeien en om jezelf binnen de organisatie sterk te ontwikkelen.

Ik werk bij de Utrechtse Vastgoed Organisatie (UVO), waar ik met open armen ben ontvangen. Binnen UVO werk ik onder andere binnen het verkoopproces van gemeentepanden. Daarnaast bestrijd ik sinds kort als projectleider de leegstand in Utrecht. Ik heb gemerkt dat een traineeship veel deuren opent voor leuke en leerzame ervaringen. Ook kan je veel leren van collega’s, die veel vakkennis en ervaring hebben. Ik word echt uitgedaagd en werk tegelijkertijd met een sfeervolle groep collega’s en mede-trainees.

een jonge vrouwelijke collega. Op de achtergrond is een lange tafel met veel stoelen en grote witte lampen erboven. Daarachter is een groene plantenmuur.

Met dit traineeship kreeg ik de kans om een paar stappen over te slaan.”

Frances – Trainee HRM-advies en organisatieontwikkeling

Als trainee bij HRM-advies en organisatieontwikkeling adviseer ik leidinggevenden op het gebied van HR, bijvoorbeeld over duurzame inzetbaarheid, de in-, door- of uitstroom van medewerkers, of bij juridische vragen. Daarnaast neem ik deel aan projecten op het gebied van strategische personeelsplanning en ben ik bezig met een experiment om data-analyse toe te passen voor HR-doeleinden. Voor deze functie heb je normaal gesproken enkele jaren werkervaring nodig, maar met dit traineeship kreeg ik de kans om een paar stappen over te slaan. Dat is best een uitdaging, maar wel één waarin de ruimte is om te proberen, fouten te maken, en al doende te leren. Dat is één van de mooie dingen van het traineeship; je hoeft je nergens voor te schamen, want je krijgt alle ruimte om te ontdekken hoe de dingen werken.

een jonge mannelijke collega op station Utrecht centraal. Op de achtergrond staat een man in een geel hesje en zijn de NS informatieborden.

Ik leer de organisatie in een hoog tempo goed kennen.”

Melvin – Trainee Projectmanagementbureau

Na mijn studie Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen ben ik bij de Gemeente Utrecht begonnen als trainee bij het Projectmanagementbureau. Dit is een afdeling met ruim 200 medewerkers die op projectbasis worden ingehuurd door andere afdelingen van de gemeente. Daardoor werk ik eigenlijk altijd op meerdere afdelingen tegelijk. Momenteel ben ik betrokken bij vier projecten op verschillende beleidsterreinen. Dat maakt mijn werk afwisselend en uitdagend. Ik leer de organisatie in een hoog tempo goed kennen. Naast de projecten waaraan ik werk, krijg ik ook veel ruimte voor mijn eigen ontwikkeling, onder andere in het traineeprogramma. Daarin krijg je veel handvatten voor zelfreflectie, wat volgens mij de motor achter persoonlijke ontwikkeling is. Bovendien krijg je als trainee veel kansen om op plekken in de organisatie te komen waar je normaal gesproken niet zo snel komt. Ik heb bijvoorbeeld twee dagen met de gemeentesecretaris meegelopen. Tijdens deze dagen had ze ook een afspraak met de burgemeester. Dat zijn natuurlijk wel de mooie dingen van het traineeship!

Meld je aan voor onze jobalert

Utrecht heeft jou nodig. Ontvang passende vacatures in je mailbox.

Meld je nu aan