Twee Technisch adviseurs staan op de trap naar een opengebroken werf aan de Oudegracht.

Adviseurs Ondergrond Paul en Eric

Het bouwen en onderhouden van goede relaties, dat staat bij ons elke dag centraal.”

Paul en Eric werken samen op de afdeling Beheer Openbare Ruimte bij de gemeente Utrecht. Een veelzijdige afdeling bestaande uit adviseurs, beleidsmedewerkers, toezichthouders en plantoetsers. En waar ze zich elke dag mee bezig houden? Het adviseren van onder andere projectleiders over verschillende vraagstukken op het gebied van ondergrond en kabels & leidingen. Een goede samenwerking met interne- en externe partijen is hierbij onmisbaar.

Paul: “In 2013 heb ik mijn studie aardwetenschappen afgerond aan de Universiteit Utrecht. Ik heb daarna verschillende dingen gedaan. In de laatste jaren meer in de richting van geotechniek. In de zomer van 2023 ben ik bij de gemeente Utrecht aan de slag gegaan als senior adviseur ondergrond. Eigenlijk was het voor mij direct duidelijk dat dit een functie is die goed bij mij past. Ik wil echt iets terug doen voor de stad en de inwoners.”
Eric: “Ook ik ben in 2023 gestart bij de gemeente Utrecht. Ik kom uit het bedrijfsleven en heb naast de energie/installatietechniek en vastgoed, jaren in de telecombranche gewerkt. Omdat ik bij mijn vorige baan niet meer op mijn plek zat, ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dat is uiteindelijk mijn huidige functie geworden.”

Sterke relaties

Paul: “Op tactisch niveau schakelen Eric en ik tussen externe bedrijven en onze interne mensen. Denk bijvoorbeeld aan Eneco die een warmtenet wil aanleggen. Bij dat soort grote projecten komen veel sectoren kijken. En wij verzorgen een goede samenwerking tussen al deze partijen. Als iedereen op z’n strepen blijft staan, kom je ook niet verder. Een mooi voorbeeld van een project dat we laatst hebben afgerond, is het nieuwe handboek kabels en leidingen, die de netbeheerders moeten gebruiken voor werkzaamheden aan kabels en leidingen. Er zijn een aantal zaken in vastgelegd waarin Utrecht koploper is in Nederland. Bijvoorbeeld over het extra beschermen van bomen en de unieke werven aan de grachten. De netbeheerders kunnen hierin informatie vinden over wet- en regelgeving en waar ze aanvullend rekening mee moeten houden. Zo weten deze netbeheerders altijd waar ze aan toe zijn en krijgen wij hier minder vragen over.”

Grote ambities

Eric: “Mijn roots liggen in Utrecht en als ik door de stad rijd, dan ben ik echt trots. Ik vind het mooi om voor de gemeente en voor onze inwoners te werken. De dynamiek binnen de afdeling is dan ook groot, omdat er zo ontzettend veel gebeurt. Dit zorgt voor veel afwisseling in ons werk. Er is altijd wel iets aan de hand, of het nu gaat om een spoedgeval of een project dat zonder ons advies of kennis niet verder kan. Bovendien zijn de teams heel divers en inclusief. Van starters tot meer ervaren medewerkers, allemaal met uiteenlopende achtergronden. Ik heb zin om samen met Paul en al onze collega´s invulling te geven aan de grote ambities die Utrecht heeft. Denk aan projecten zoals de warmtetransitie, de uitdaging van een vol stroomnet en hoe we werven en bomen beschermen. Er gaat veel gebeuren de aankomende jaren. En alles begint nu.”

Wil je net als Paul en Eric bijdragen aan een toekomstbestendige ondergrond van Utrecht? Zet jouw talent in, we hebben je nodig. Bekijk hier de vacatures voor Groen en Ondergrond.

Meld je aan voor onze jobalert

Utrecht heeft jou nodig. Ontvang passende vacatures in je mailbox.

Meld je nu aan