Technisch adviseur Frank praat met uitvoerder over riolering

Technisch adviseur Frank

Wij zijn de makers van de Utrechtse buitenruimte voor alle inwoners en bedrijven.

Frank is technisch adviseur b op de afdeling Stadsingenieurs. Die b staat voor zijn ervaring: hij werkt al meer dan 20 jaar in zijn vakgebied. Samen met zijn collega’s is hij verantwoordelijk voor de buitenruimte van Utrecht. Denk maar aan de straten, de wegen, de pleinen, de afwatering, het verkeersontwerp en – zijn expertise – de riolering en stedelijk water. Want daar komt veel meer bij kijken dan je denkt. Wat begint met een ruwe schets van zijn hand, eindigt in een efficiënt en schoon rioleringssysteem waar duizenden bewoners van Utrecht van profiteren.

“Van werken in een middelgrote gemeente naar werken voor een van de grootste steden van Nederland. Die stap zette ik. Mijn baanwissel naar gemeente Utrecht betekende niet alleen een kleinere reisafstand, maar ook dat ik er 120 collega’s bij kreeg. Waar ik eerst met maar 2 collega’s kon overleggen over mijn ontwerpen voor rioleringssystemen, kan ik nu terecht bij tientallen stadsingenieurs, projectleiders, bodemonderzoekers en adviseurs. En zoveel collega’s maakt het ook heel gezellig tijdens de lunch en de borrel.”

Van uitdagingen resultaten maken

“Als je me vraagt naar de grootste uitdaging van mijn werk, dan heb ik een hele lijst: bijvoorbeeld het integrale ontwerp van boven- en ondergrond samen, het budget en projectmatig werken. Juist die uitdaging zorgt ervoor dat ik zo trots ben op ons werk. Samen met een hecht team alles op tijd in orde krijgen: dát is de kick. Je ziet het project voor je ogen groeien van ontwerp naar bouwplaats. Dat moet je natuurlijk even showen. Dus neem ik in het weekend mijn vrouw mee naar de wijk Kanaleneiland of Tuindorp in Utrecht en wijs trots ons project aan: kijk, dit hebben wij samen gemaakt!”

Constante ontwikkeling

“Het werk van een technisch adviseur is heel afwisselend. Zeker bij zo’n grote gemeente als Utrecht. Er gebeurt veel en er is altijd iemand die jouw expertise kan gebruiken. Ik ga zelf op zoek naar de projecten die me enthousiast maken, zoals werken met interessante vernieuwingen of een wijk die me aan ‘t hart gaat. Zo vormt mijn passie en ervaring de rode draad in mijn carrièreontwikkeling.”

Uitgelichte vacatures

Projectvoorbereider Groen

Jij zorgt ervoor dat groen niet slechts een concept blijft, maar een tastbare realiteit wordt.

  • HBO
  • 32 - 36 uur
  • 3167 - € 4537
  • Solliciteer vóór 31 oktober 2023
Bekijk vacature

Boomtechnisch Adviseur

Wil jij je passie voor bomen inzetten om ons unieke bomenbestand in Utrecht nog mooier te maken?

  • HBO
  • 36 uur
  • 3167 - € 4537
  • Solliciteer vóór 1 november 2023
Bekijk vacature