Vrouw in gesprek met medewerker gemeente

Jurist bezwaar en beroep Havise

Ik doe mijn werk zo goed mogelijk voor de inwoners van Utrecht.”

De afdeling bezwaar en beroep behandelt zaken die invloed hebben op de omgeving. Denk daarbij aan het plaatsen van een laadpaal, het uitbreiden van een terras of het aanvragen van een bouwvergunning. Wanneer particulieren of commerciële instellingen het niet eens zijn met het besluit van de gemeente, dan kloppen ze bij jurist Havise en haar team aan. Een onafhankelijke partij die met een frisse blik de zaak bekijkt en de diverse belangen tegen elkaar afweegt.

“Het mooiste aan mijn werk is dat het zichtbaar is. Je werkt met échte mensen en aan échte zaken. Zelfs bij grotere besluiten is de afstand tussen mij en de inwoners klein. Ik ontmoet de mensen, leer ze kennen en we werken samen toe naar een oplossing die goed is voor hen én voor de gemeente Utrecht. De uitslag van de zaak heeft vaak grote invloed op hun leven. Ik wil er daarom voor zorgen dat ze elke stap van het besluit begrijpen.”

Rechtvaardigheid voor iedereen

“Voor veel mensen is een hoorzitting heel spannend. Daarom gebruik ik zoveel mogelijk normale mensentaal en vermijd ik jargon waar het kan. Zo begrijpt iedereen wat er gezegd wordt. Daarnaast probeer ik de spanning weg te nemen door me vriendelijk en menselijk op te stellen. Je kunt als jurist professioneel én hartelijk zijn! Uiteindelijk ben ik er om te helpen om een geschil op te lossen. Ook vind ik het belangrijk dat iedereen het gevoel heeft dat het een rechtvaardig proces is. We nodigen alle betrokken partijen uit, we nemen de tijd om de procedure uit te leggen en er wordt naar iedereen geluisterd. Daarna nemen we namens het college van burgemeester en wethouders of de burgemeester een weloverwogen beslissing. We werken immers niet op eigen titel, maar voor de gemeente. Alles wat we doen, is voor Utrecht en haar inwoners.”

Werken bij de gemeente

“Wat er nou zo leuk is aan werken bij de gemeente Utrecht? Ondanks dat het 1 van 4 grootste steden van Nederland is, voelt het aan als een dorp. De sfeer op het stadskantoor is heel informeel: ik leer regelmatig nieuwe collega’s buiten mijn team kennen. Bij de koffieautomaat, bij de traploopwedstrijd of tijdens de cursus mindfulness in de vitaliteitsweek. Of je gaat bijvoorbeeld samen bij een vereniging. Doordat er veel verschillende functies zijn, trekt dat ook diverse types mensen aan. We kunnen het goed vinden met elkaar. Ik denk dat dat komt omdat we allemaal voor hetzelfde doel werken: van Utrecht een hele fijne stad maken om in te wonen en te werken.”

Uitgelichte juridisch vacatures

Regievoerend Jurist Bezwaar en Beroep

Zet jouw ervaring als jurist in voor Utrecht!

  • wo
  • 32 - 36 uur
  • 5008 - € 6777
  • Solliciteer vóór 29 juli 2024
Bekijk vacature