Bouw en techniek

Gezond stedelijk leven door Techniek

Bruggen, wegen, leidingen, riolering, gemalen, parken, speeltuinen en verkeersinstallaties. Je kan het zo gek niet bedenken of het wordt bedacht, ontwikkeld, gerealiseerd en onderhouden door de medewerkers binnen het vakgebied Techniek. Samen maken zij de Utrechtse buitenruimte. Je vindt deze collega’s op verschillende plekken binnen onze organisatie. Zo hebben we functies op gebied van stedenbouw, landschap en ontwerp, techniek, groenonderhoud en beheer. Zoals ingenieurs, tekenaars, technisch adviseurs, constructeurs, adviseurs, projectleiders, toezichthouders en beheerders. Hieronder lees je de verhalen van onze collega’s.

Uitdagingen

Utrecht is een groeiende en aantrekkelijke stad. Steeds meer mensen willen in Utrecht wonen en werken. We willen dat al die mensen hier goed en gezond kunnen wonen en leven. Dat ze snel en makkelijk door de stad kunnen reizen en Utrecht in en uit kunnen, maar ook kunnen genieten van natuur in en om de stad. Dat zijn allemaal behoeften die ruimte nodig hebben; onder de grond, op straat of de hoogte in. Ruimte die maar beperkt in onze stad aanwezig is. Dus moeten we kijken hoe we de ruimte slim verdelen.

In de Ruimtelijke Strategie Utrecht 2040 maken we keuzes voor de toekomst van de stad. Met voldoende groen, voorzieningen en betaalbare woningen. Bouwen doen we met aandacht voor extra groen en water. En we versterken de verbinding met het landschap in en rond de stad.

Kom erbij

Voor deze opgave zoeken we collega’s die houden van een uitdaging. Of het nu gaat om het beheren, bebouwen, of onderhouden van de openbare ruimte, de bereikbaarheid van en in de stad of de bomen en grachten… iedereen ziet jouw werk!

De wereld van stedenbouw en techniek staat nooit stil. De vraag naar technische vakmensen ook niet. We dagen je uit om met slimme oplossingen te komen die onze stad en inwoners verder helpen. Ben je op zoek naar inhoudelijk werk waar je echt iets bijdraagt? Ontdek jouw mogelijkheden bij ons en bekijk onze vacatures. Utrecht maken we graag samen met jou.

"Door de afwisseling in mijn werkzaamheden leer ik alle kanten van mijn vakgebied kennen."

Kilian, stedenbouwkundig ontwerper

"Door de afwisseling in mijn werkzaamheden leer ik alle kanten van mijn vakgebied kennen."

Kilian, stedenbouwkundig ontwerper

"Ik doe het echt voor de stad. Dat maakt mijn werk zo leuk."

Shirley, Constructeur

"Ik doe het echt voor de stad. Dat maakt mijn werk zo leuk."

Shirley, Constructeur

"Samen de puzzel oplossen, dát is de uitdaging in mijn werk."

Rosanne, junior landschapsontwerper

"Samen de puzzel oplossen, dát is de uitdaging in mijn werk."

Rosanne, junior landschapsontwerper

"Stadsingenieurs zijn de makers van de Utrechtse buitenruimte voor inwoners en bedrijven."

Frank, Technisch adviseur

"Stadsingenieurs zijn de makers van de Utrechtse buitenruimte voor inwoners en bedrijven."

Frank, Technisch adviseur

"Klimaatverandering en duurzaamheid hebben invloed op iedereen"

Margot, adviseur Water en Energie

"Klimaatverandering en duurzaamheid hebben invloed op iedereen"

Margot, adviseur Water en Energie

Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag bij Stadsingenieurs, het interne ingenieursbureau van onze gemeente. Als technisch specialist, adviseur of manager werk jij samen met zo’n 130 stadsingenieurs aan het visitekaartje van Utrecht. Bij Stadsingenieurs kun je aan de slag bij een van de volgende afdelingen:

Constructie en Bodem

De afdeling Constructie is het kenniscentrum voor civiele constructies, zoals kades, bruggen en viaducten. En bij Bodem werken collega’s met kennis van bodemmilieu, hydrologie en de gemeentelijke grondbank. Samen realiseren zij nieuwbouw-, renovatie- en vervangingsprojecten.

 

Infrastructuur

De naam van de afdeling zegt het al: bij Infrastructuur vind je alle expertise op het gebied van wegen, water, verkeerregelinstallaties, openbare verlichting, kabels en leidingen en kostendeskundigheid. De collega’s hier werken aan projecten onder en boven de grond. Gericht op duurzame ontwikkeling, inrichting en groot onderhoud van de openbare ruimte.

Stedelijke Omgeving

Landschaps- en verkeersontwerpers en cultuurtechnische adviseurs werken met plezier bij de afdeling Stedelijke Omgeving. Zij adviseren over en ontwerpen de openbare buitenruimte van de stad Utrecht. Zoals de herinrichting van de openbare ruimte in het Stationsgebied en snelfietsroutes naar Amersfoort en IJsselstein. Ook adviseren zij over vergunningen en herplantplicht bij bomen. Dit gebeurt vaak in samenwerking met de afdeling Ruimte.

 

Projectmanagement en Directievoering

Projectmanagement en Directievoering bestaat uit projectleiders, projectmanagers, toezichthouders en directievoerders. Zij voeren de regie over diverse projecten, van de reconstructie van de Voorstraat of de aanleg van het Domplein tot aan het maken van een speelplaats in Leidsche Rijn. Bijvoorbeeld door projectteams aan te sturen, contact te onderhouden met aannemers en ervoor te zorgen dat er veilig gewerkt wordt.

 

Ondersteuning

De adviseurs en projectleiders van Stadsingenieurs worden ondersteund door de projectondersteuners en (financiële) projectadministrateurs van de afdeling Ondersteuning. Zij helpen bij het voorbereiden, organiseren en notuleren van overleggen. Ook agendabeheer, het verzorgen van correspondentie en het organiseren van afdelingsbijeenkomsten hoort bij de verantwoordelijkheden.

 

 

Wil je meer weten over de projecten van Stadsingenieurs? Kijk dan hier:

Maak jij Utrecht samen met ons?

Utrecht groeit. Dat vraagt om nieuwe innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken, onder andere op het gebied van bereikbaarheid, duurzaamheid en gezondheid. Ben je nieuwsgierig naar de afdeling Stadsingenieurs en wil je graag meer weten over ons werk en de collega’s? Neem dan contact op via sbsisecretariaat@utrecht.nl Wij vertellen je graag meer.

 

Uitgelichte vacatures

Programmamanager Smart Mobility / Slimme Mobiliteit

Heb je ervaring met mobiliteit en affiniteit met het beïnvloeden van (mobiliteits) gedrag met innovatieve en bewezen maatregelen?

  • HBO, WO
  • 36 uur

Installatieverantwoordelijke

Wil je eindverantwoordelijk zijn voor de veiligheid van al onze elektrische installaties in de gemeente Utrecht?

  • HBO
  • 32 - 36 uur