Nordin, regisseur Vergunningen, buiten op bankje

Regisseur vergunningen Nordin

Ik ben de spin in het web tussen overheid, provincie en stad.”

Nordin is regisseur vergunningen bij de gemeente Utrecht. Hij heeft 2 belangrijke taken. Ten eerste houdt hij zich inhoudelijk bezig met het proces van vergunningen verlenen. Dit zijn vaak complexe of politiekgevoelige zaken, waarbij allerlei belangen afgewogen moeten worden. Ten tweede is hij constant bezig met het verbeteren van het proces. Wat kan hij vandaag aanpassen zodat het morgen weer makkelijker of duidelijker wordt? Die combinatie vindt hij leuk. De ene keer zit hij er bovenop, de andere keer neemt hij afstand en corrigeert waar nodig de procedure.

“10 jaar heb ik gewerkt bij de gemeente Venlo, waarvan de laatste 5 jaar in een soortgelijke functie. In mijn zoektocht naar meer uitdaging, kwam ik in Utrecht terecht. Wat ik hier doe, is echt wel even andere koek. Als 1 van de 4 grote steden heeft Utrecht een voorbeeldfunctie. Omringende provincies kijken vaak naar ons voor ideeën. Dat voegt gewicht toe aan je functie. Niet alleen de reikwijdte van mijn beslissingen is veranderd, ook de inhoud. Van het begeleiden van medewerkers tot tegenstrijdigheden aan het licht brengen: ik ben heel actief betrokken bij het hele proces. Dat is precies de uitdaging die ik zocht.”

De spin in het web

“Het leukste aan mijn baan? De spin in het web zijn. Ik word overal bij betrokken. Alles wat nu speelt in Nederland op hoog niveau – de energietransitie en de verbreding van de A27 en de A12 bijvoorbeeld – daar mag ik aan meedoen. Ik let er altijd op dat alle belangen worden afgewogen en dat we kritisch blijven. Wat een jaar geleden relevant was, kan nu weer anders zijn. Mijn ambitie is om door te groeien. De gemeente denkt mee over mijn carrièrestappen. Het is fijn dat zij mij daarin ondersteunen. Op mijn afdeling lopen veel mensen met verschillende achtergronden en leeftijden. Bij de sollicitatierondes kijkt men verder dan het diploma: hoe wil iemand zich ontwikkelen? Waar wil deze persoon heen? Waar heeft hij talenten voor? Als de tijd rijp is, dan zet ik ook de volgende stap.”

Utrechtse cultuur

“Ik voel me goed in de Utrechtse cultuur. Mensen zijn direct, open en kritisch. Als je iets wilt benoemen, dan doe je dat gewoon. Het is beter om het op tafel te gooien, dan om het binnen te houden. Ik ben van nature een open boek. Het is dan fijn om samen te werken met mensen die ook zo zijn. De lijntjes bij de gemeente Utrecht zijn kort. Mijn teamleider voelt bijvoorbeeld meer als een collega dan een leidinggevende. We hebben een open verstandhouding en zijn transparant naar elkaar. Doordat de sfeer zo prettig is, kan ik steeds het maximale uit mezelf halen.”