Projectmanager Veerle staat voor het stadskantoor in Utrecht

Projectmanager Veerle

Mijn werk geeft me een uniek kijkje in de keuken van de stad.”

 

Veerle de Theije kwam in 2008 voor haar studie naar Utrecht en is er nooit meer weggegaan. Sterker nog, haar liefde voor deze veelzijdige en interessante stad zorgde dat ze ervoor koos om voor haar eigen stad te gaan werken. Sinds augustus 2022 is zij projectmanager bij het Projectmanagementbureau (PMB) van de gemeente Utrecht. In die rol leert zij haar stad op een compleet nieuwe manier kennen.

“De stad Utrecht kent veel uitdagingen: van sociaal-maatschappelijke thema’s tot duurzaamheid en leefbaarheid. Bij het projectmanagementbureau komen al die uitdagingen samen in projecten waarmee we de stad nog mooier maken. Projecten bij PMB zijn belangrijk voor de stad, complex, en gaan door de hele organisatie heen. Daarbij word ik als projectmanager tijdelijk ‘ingehuurd’ door de organisatie om tot resultaat te komen voor de stad. Die diversiteit aan interessante en complexe projecten trekt mij erg aan. Zelf houd ik me vooral bezig met maatschappelijke projecten. Denk bijvoorbeeld aan het vergroten van de kansen van kinderen en jongeren in kwetsbare buurten. Daar zit mijn drive. Ik vind het heel belangrijk om mensen te ondersteunen die niet alles mee hebben in het leven. Ondertussen zijn mijn collega’s bezig met hele andere thema’s. Hierdoor, en doordat ik voor mijn werk overal in de organisatie kom, krijg ik een uniek kijkje in de keuken van alles wat er speelt in de stad.”

Warm welkom

“Al vanaf de eerste dag dat ik hier werk voel ik me ontzettend welkom. In de eerste weken heb ik meegelopen met een buddy. Zij heeft me meegenomen in de projecten waar zij mee bezig was. Dat heeft me erg geholpen om de organisatie en de verschillende projecten goed te leren kennen. Daarnaast mocht ik een flink aantal uren besteden aan inwerken en collega’s leren kennen. Dat  is fijn, want de organisatie is groot. Alleen al bij het projectmanagementbureau werken zo’n 60 projectmanagers. En dan zijn er binnen PMB nog veel collega’s met andere expertises, zoals plannings- of strategisch adviseurs. Samen weten we bijna alles over de organisatie. Dat is mooi om te zien.”

Verbinding opzoeken

“Als projectmanager werk ik door de hele organisatie heen. Hierdoor zie ik mijn collega’s van het projectmanagementbureau niet elke dag. Juist daarom vinden we het belangrijk om de verbinding met elkaar te blijven opzoeken. Dat doen we niet alleen met heel PMB, maar ook in ‘honken’. Dat zijn groepjes collega’s die bepaalde interesses delen. Zo zijn er leesclubs en wandelhonken, maar ook meer vakgerelateerde groepen. Zelf ben ik betrokken bij het sociaal-domein-honk. Dit voelt voor mij echt als een team binnen het team. We helpen elkaar, delen kennis en doen leuke dingen met elkaar. Dat, in combinatie met de gave projecten waar ik aan mag werken, maakt werken voor Utrecht echt heel leuk.”

Kom net als Veerle bijdragen aan de groei van Utrecht! Bekijk snel alle projectmanagementvacatures hieronder.

Uitgelichte projectmanagement vacatures

Projectmanager

Maak maatschappelijk impact op Utrecht als Projectmanager!

  • mbo, hbo, wo
  • 24 - 36 uur
Bekijk vacature

Manager Vastgoedprojecten

Jij professionaliseert onze afdeling waardoor we sneller en duurzamer maatschappelijk vastgoed kunnen bouwen!

  • wo
  • 32 - 36 uur
  • 6316 - € 8779
  • Solliciteer vóór 3 juni 2024
Bekijk vacature

Senior Projectmanager

Wil jij complexe projecten in Leidsche Rijn en Merwede managen?

  • wo
  • 36 uur
  • 5008 - € 6777
  • Solliciteer vóór 1 juni 2024
Bekijk vacature