Projectmanager staat bij een elektrische auto voor een laadpaal

Projectmanager Yunus

Ik werk samen met collega’s uit de hele organisatie.”

Projectmanager Yunus Özermis heeft al heel lang een band met Utrecht. Als geboren en getogen Utrechter heeft hij de stad zien groeien en veranderen. Sinds februari 2021 draagt hij zelf bij aan die groei als projectmanager bij de gemeente Utrecht. Op de afdeling Projectmanagement Ruimte (PMR) brengt hij alle kennis en expertise uit de organisatie samen om de mobiliteit in de stad te verbeteren.

“Met de projecten waar ik aan werk, maak ik de ruimtelijke ambities van de stad zichtbaar en tastbaar in de praktijk. We werken aan zowel gebiedsgerichte als themagerichte opgaves, zoals mobiliteit en de energietransitie. Zo dragen we bij aan de leefbaarheid, bereikbaarheid en duurzaamheid van Utrecht als groeiende stad. Hierbij houd ik mij bezig met het hele proces van idee tot concreet plan en uiteindelijk de realisatie. Daardoor zijn mijn werkzaamheden heel gevarieerd. Van bestuurlijk afstemmen en ontwerpen tot zorgen dat alles op tijd en binnen het budget wordt uitgevoerd.

Een mooi voorbeeld van zo’n project is de herinrichting van de Socrateslaan. Daar is de rijbaan op dit moment heel erg aanwezig. Met de herinrichting tot stadsboulevard willen we meer ruimte maken voor groen en de leefbaarheid en verkeersveiligheid verbeteren. Ook zorgen we dat fietsers en voetgangers makkelijker kunnen oversteken. Daar komt best wel wat bij kijken. Juist dat maakt het zo gaaf om uiteindelijk de resultaten van je werk in de stad terug te zien.”

Leren van elkaar

“Ik werk samen met collega’s uit de hele organisatie. Hierdoor hoef ik geen expert te zijn in alle onderwerpen, want daar heb ik mijn collega’s voor. Hoe meer disciplines er betrokken zijn, hoe complexer het project wordt. Door de juiste kennis en expertise bij elkaar te brengen komen we tot een kwalitatief eindproduct. Hierbij is onderling kennis uitwisselen heel belangrijk. Zo hoeven we niet steeds het wiel opnieuw uit te vinden. Daarnaast leer ik veel in de praktijk. Soms werkt iets toch niet helemaal zoals je op papier had bedacht. Dan doe je het de volgende keer anders.”

Werken voor eigen stad

“Mijn band met de stad maakt de projecten waar ik aan werk extra bijzonder. Ik heb eerder voor een andere gemeente gewerkt. Daar deed ik inhoudelijk ongeveer hetzelfde werk. Toch heeft Utrecht een grotere aantrekkingskracht op me. Dat komt doordat ik al bekend ben met de uitdagingen van de stad. Nu mag ik daar als projectmanager zelf mijn bijdrage aan leveren. Zo werk ik sinds kort aan de herinrichting van de Amsterdamsestraatweg, waar ik zelf vlakbij heb gewoond. Dat maakt het extra mooi om later de resultaten van mijn werk terug te zien in die straat.”

Net als Yunus bijdragen aan de groei van Utrecht? Bekijk snel alle projectmanagementvacatures hieronder.

Uitgelichte projectmanagement vacatures

Projectmanager

Maak maatschappelijk impact op Utrecht als Projectmanager!

  • mbo, hbo, wo
  • 24 - 36 uur
Bekijk vacature

Senior Projectmanager

Wil jij complexe projecten in Leidsche Rijn en Merwede managen?

  • wo
  • 36 uur
  • 5008 - € 6777
  • Solliciteer vóór 1 mei 2024
Bekijk vacature