Projectmanager Innet staat voor het stadskantoor Utrecht

Teamleider Innet

Veranderingen doorvoeren om inwoners te helpen is voor mij het mooiste vak ter wereld.”

Sinds Innet Verhoeven in 2016 startte bij de gemeente Utrecht is er een hoop gebeurd. Ze kwam binnen als informatie- en procesadviseur en is inmiddels doorgegroeid tot teamleider Informatie en Procesmanagement (IPM). Daarnaast geeft ze sinds oktober 2022 leiding aan een compleet nieuw team: het Team Implementatie Projecten (TIP). Met TIP en IPM wil Innet projectmanagement binnen het sociaal domein Werk & Inkomen nog beter op de kaart zetten.

“Met TIP hebben we een team van projectmanagers en -medewerkers voor de businessprojecten binnen Werk & Inkomen. Deze collega’s werkten wel al langer aan projecten voor de uitvoering van Werk & Inkomen, maar deden dat vanuit allerlei verschillende uitvoeringsteams. Hierdoor zaten ze verspreid door de hele organisatie. Nu al deze collega’s in 1 team zitten, kunnen we samen het vak verder professionaliseren. Daarbij hebben we nog heel wat te leren en inzichten te verzamelen. Welke prioriteiten hebben de meeste prioriteit? Hoe lang duren projecten gemiddeld? En welke resultaten willen we bereiken? Voor mij is mijn rol als teamleider van dit team het beste van 2 werelden. Ik heb hiervoor namelijk zelf ook projecten geleid. Nu kan ik projectmanagement en lijnmanagement met elkaar combineren. Daar word ik heel blij van.”

Sociale projecten

“De projecten van TIP en IPM zijn projecten in het sociaal domein. Wat ik daar zo mooi aan vind, is dat er zoveel mogelijkheden zijn om het leven van inwoners een stukje beter te maken. De mensen die bij Werk & Inkomen komen, zijn de mensen die extra hulp kunnen gebruiken in de samenleving. Wij zorgen er samen met de uitvoering voor dat die hulp echt om hen heen georganiseerd wordt. Het doorvoeren van veranderingen om deze inwoners te helpen, dat is voor mij het mooiste vak van de wereld. Denk bijvoorbeeld aan de implementatie van de energietoeslag of het organiseren van leefgeld voor Oekraïners. Dat zijn wel echt crisisprojecten, dus die hopen we natuurlijk zo min mogelijk te hebben. Maar als er een crisis in de maatschappij is, dan is er voor ons altijd iets te doen.”

TIP: team in ontwikkeling

“Op dit moment zijn we nog heel erg bezig met teamontwikkeling. Elkaar leren kennen en écht een team worden. Toch is de wil om er samen iets gaafs van te maken al heel sterk aanwezig. Die energie werkt heel aanstekelijk. We willen allemaal leren en hebben veel aan elkaar. Die wil om te leren, daar draag ik graag aan bij. Zelf heb ik binnen de gemeente Utrecht heel veel kansen gehad om me te ontwikkelen. Hierdoor kon ik in 6 jaar tijd doorstromen van adviseur naar teamleider. Dat drijft mij om anderen te stimuleren ook te blijven leren en ontwikkelen. Daarnaast staan we heel erg open voor nieuwe ideeën. Juist omdat we zo’n nieuw team zijn, zijn er volop mogelijkheden om zelf invulling te geven aan ons werk. Zo bouwen we samen aan een supersterk team.”

Ook meebouwen aan het Team Implementatie Projecten? Bekijk snel alle vacatures hieronder.

Uitgelichte projectmanagement vacatures

Projectmanager

Maak maatschappelijk impact op Utrecht als Projectmanager!

  • mbo, hbo, wo
  • 24 - 36 uur
Bekijk vacature

Manager Vastgoedprojecten

Jij professionaliseert onze afdeling waardoor we sneller en duurzamer maatschappelijk vastgoed kunnen bouwen!

  • wo
  • 32 - 36 uur
  • 6316 - € 8779
  • Solliciteer vóór 3 juni 2024
Bekijk vacature

Senior Projectmanager

Wil jij complexe projecten in Leidsche Rijn en Merwede managen?

  • wo
  • 36 uur
  • 5008 - € 6777
  • Solliciteer vóór 1 juni 2024
Bekijk vacature