Foto van een groenspecialist die aan het werk is in een park in Utrecht.

Wijkonderhoud en Service

Een schoner Utrecht

Een veilige, schone, groene stad. Daar werken we vanuit Wijkonderhoud en Service bij gemeente Utrecht aan. Wat is de beste snoeimethode om parken ’s avonds overzichtelijk en veilig te houden? Waar kunnen we helpen bij ideeën van inwoners over vergroening en zelfbeheer? Zowel praktische als theoretisch opgeleide collega’s zijn onmisbaar om de openbare ruimte schoon, heel en veilig te houden. Buurtonderhoud doen we in overleg of sámen met de inwoner. En met steeds meer ondersteuning door apps en andere slimme data-gestuurde technologie. Wat je achtergrond ook is, in Utrecht krijg je de kans mee te groeien.

Meld je aan voor onze jobalert

Utrecht heeft jou nodig. Ontvang passende vacatures in je mailbox.

Meld je nu aan

Van werkvoorbereider tot voorman

Wijkonderhoud en Service is onderdeel van onze stadsbedrijven. Het werk is verdeeld over 5 deelgebieden en 1 stadsteam. Elk deelgebied heeft een gebiedsmanager. Meer dan 150 wijkopzichters, medewerkers bedrijfsbureau, werkvoorbereiders, voormannen, vaktechnische en vakmedewerkers zorgen samen voor de stad. Vanuit de onderdelen ‘groen, grijs en schoon’ verdelen ze het werk. Vakmedewerkers in de groenvoorziening, tegelwerk of schoonmaak hebben een belangrijke rol in het uitvoerende werk van de buitendienst.

Talent is hierin belangrijker dan een diploma. Naast je baan binnen de gemeente Utrecht kun je bij ons ook diploma’s halen. En doorgroeien naar vaktechnisch medewerker. De vooruitgang gaat snel; de beste veegroutes in de stad lezen we bijvoorbeeld uit op een app. En we werken aan slimme sensoren in afvalbakken. Utrecht staat nooit stil. En jouw ontwikkeling ook niet. Onze collega’s vertellen je graag met enthousiasme over hun werk. Bekijk hieronder die video van Michael Brugman, Meewerkend Voorman Groen. Hierin vertelt hij met passie over zijn beroep.

Achter de schermen

Ongeveer 150 collega’s zorgen bij Wijkonderhoud en Service samen met het wijkbeheer voor een mooie stad. Veel contact met de inwoner en grote betrokkenheid bij het werk, past bij deze collega’s. Sommige medewerkers zijn nieuw, anderen werken hier al jaren. Velen blijven doorgroeien met de kansen die de stad geeft; van groenmedewerker tot voorman. Hier werken mensen van allerlei achtergronden samen aan deze belangrijke taak. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn welkom. Bij ons krijg je:

  • een heel afwisselende baan met veel contact met inwoners;
  • de mogelijkheid je te ontwikkelen en (meer) diploma’s te halen;
  • passende begeleiding in je werkzaamheden als je dat nodig hebt;
  • veilige, moderne arbeidsmiddelen die je helpen je werk op je best te doen;
  • veel zelfstandigheid en vrijheid in je baan;

Werken bij Utrecht

Vind je een schone, groene, veilige stad ook belangrijk? Wil je van dichtbij meemaken hoe we sámen met inwoners werken aan de openbare ruimte? Bij Wijkonderhoud en Service hebben we jou nodig. Zet je talenten in bij de gemeente Utrecht. Want wat jij kan, heeft Utrecht nodig.

Wil jij ook bijdragen aan een mooier Utrecht? Bekijk de vacatures en lees ook de verhalen van onze andere collega’s.

 

Vacatures