Flatgebouw bedekt met zonnepanelen in Overvecht. In beeld staat de tekst: Jij maakt Utrecht aardgasvrij.

Aardgasvrij Utrecht

Help bij de overstap naar duurzame energie met Programma Buurtaanpak Aardgasvrij!

De overstap naar schonere, duurzame energie. Die betaalbaar blijft voor iedereen. Daar werken we in het programma Aardgasvrij Utrecht aan. Het doel: de komende jaren de eerste 40.000 woningen en bedrijven een aardgasvrije oplossing bieden. Buurt voor buurt doen we onderzoek, spreken we met bewoners, organisaties en ondernemers. En zorgen we voor maatregelen die aardgasvrije warmtevoorzieningen mogelijk maken. Voor projectmanagers, projectondersteuners en omgevingsmanagers een mooie uitdaging om met veel verschillende mensen en partijen stappen te zetten. Én draagvlak te creëren voor de energietransitie. In een speelveld dat volop in ontwikkeling is. Zo werken we aan de vertaling van klimaatdoelen naar de praktische oplossingen die we nodig hebben voor de toekomst.

"De gemeente wil echt vooruit."

Mila, Projectmanager Aardgasvrij

"De gemeente wil echt vooruit."

Mila, Projectmanager Aardgasvrij

"Je kunt hier echt het verschil maken."

Daan, Omgevingsmanager Aardgasvrij

"Je kunt hier echt het verschil maken."

Daan, Omgevingsmanager Aardgasvrij

Veel stappen in de aanpak Aardgasvrij zijn we nu aan het ontwikkelen. Er valt een hoop te verkennen. Utrecht gaat voor betaalbaarheid, duurzaamheid, leveringszekerheid en transparantie in de overstap naar andere manieren van verwarmen. Voor iedereen. Sámenwerken is het sleutelwoord. Met woningcorporaties, verenigingen van eigenaren en energieleveranciers. En met mensen die buurtinitiatieven opzetten, huiseigenaren en mkb’ers. Onze professionals zorgen dat we de juiste mensen betrekken, slimme besluiten nemen en er goed over communiceren. Met maatwerk per buurt en veel oog voor de gevolgen die het heeft voor de mensen. Aan de ene kant zijn er wensen en zorgen van bewoners en bedrijven. Aan de andere kant hebben we als stad een belangrijk duurzaam doel en willen we daarmee vooruit. Dat bereiken we alleen met deskundige mensen die enorm betrokken zijn bij deze maatschappelijke opgave. Onze programmateams leren de wijken echt kennen en staan altijd open voor het gesprek over het hoe en waarom van de energietransitie.

Als onderdeel van het programmateam Aardgasvrij maak jij je samen met je collega’s hard voor manieren om aardgasvrij te worden. Eén van de belangrijkste maatschappelijke opgaves voor Utrecht in de komende jaren. Je werkt met een groot netwerk van inwoners, organisaties en bedrijven in de stad. En je kunt rekenen op advies en ondersteuning van ons intern gemeentelijk netwerk van onder andere juristen, bodem- en groenspecialisten en planners. Je werkt:

  • in een afwisselende baan waarbinnen je veel kunt pionieren met heel verschillende partijen;
  • in een team waarin samen leren van ervaringen de norm is;
  • binnen een gemeente die toonaangevend is op het gebied van deze aanpak;
  • op je eigen manier, met veel ruimte voor eigen invulling van je tijd en werk;
  • in een omgeving waar jouw persoonlijke ontwikkeling nooit stil staat.

Utrecht heeft jou nodig!

Je bent welkom in ons prachtige kantoor vlak naast het centraal station. Ook ben je veel in je wijk voor overleg en contact. Of sluit je aan bij (landelijke) netwerkoverleggen over dit thema. Waar je ook werkt, je collega’s hebben een enorme drive om samen met jou het beste neer te zetten voor stad én inwoner.

Maak jij ons team van aanpakkers compleet met jouw verbindingskracht en resultaatgerichtheid? Zorg jij met onze mensen dat de energietransitie voor iederéén goed voor elkaar komt? Zet jouw talenten in voor deze grote maatschappelijke opgave en pak de kansen die de stad je biedt om samen te groeien. Utrecht heeft jou nodig.

Meld je aan voor onze jobalert

Utrecht heeft jou nodig. Ontvang passende vacatures in je mailbox.

Meld je nu aan