singel van Utrecht met een kano erin, op de achtergrond staat het gebouw van Tivoli Vredenburg en het centrum van Utrecht.

Ilhan, Business controller

Ik help tientallen culturele instellingen elk jaar om financieel gezond te blijven.”

Als business controller biedt Ilhan financiële ondersteuning en advies aan culturele instellingen in Utrecht. Denk aan grote namen als Stadsschouwburg en TivoliVredenburg, of aan amateurtheatergroepen en wijkcultuurhuizen zoals Zimihc. Dat doet hij niet alleen. Een onafhankelijke commissie adviseert welke instellingen subsidie mogen ontvangen op basis van doelstellingen die de gemeenteraad bepaalt. De business controllers zijn partners van culturele instellingen. Ze monitoren inhoudelijk en schieten te hulp als er problemen zijn. Zo leggen we samen de basis voor de culturele stad.

“Utrecht staat niet stil. Hier gebeurt heel veel, zeker op het gebied van cultuur en innovatie. Als ik op een festival in Utrecht ben, zoals mijn favoriet Le Guess Who, dan voel ik me ontzettend trots. Ik vind het mooi dat ik mijn steentje bijdraag om Utrecht een van de grootste culturele steden van Nederland te maken.”

Ik voel me hier thuis

“Vanaf het eerste moment in 2008 heb ik me in gemeente Utrecht thuis gevoeld. De open sfeer, de gezellige collega’s, niet hiërarchisch: het past heel goed bij mij. Ondanks dat Utrecht 1 van de 4 grootste steden van Nederland is, voelt het aan als een dorp. Dat gevoel beleef je ook bij de gemeente. Iedereen kent elkaar en gaat goed met elkaar om. Er is altijd ruimte voor initiatief en eigen ideeën. Tegelijkertijd zijn er veel verschillende functies, en dus zijn er altijd genoeg carrièrekansen. Het is net welke kant jij op wilt. Wat ik ook gaaf vind, is de extra dimensie die een baan bij de gemeente je oplevert. Als business controller ben ik bijvoorbeeld ook betrokken bij het college en het gemeentebestuur. Ik vind het heel leuk om die politieke dynamiek te ervaren.”

Een bijdrage voor iedereen

“Culturele instellingen in Utrecht zijn constant in ontwikkeling. Zo hebben we een jongerencultuurhuis opgeleverd in Overvecht. De roep naar een plek voor jongeren om samen cultuur te maken, kwam niet van bovenaf, maar uit de wijk zelf. Dat vind ik prachtig. Sinds ik hier werk, is er een wereld voor me open gegaan. Cultuur beperkt zich niet tot dans en theater, maar is ook debat, beeldende kunst en zelfs talentontwikkeling. Het is mooi om te zien dat er nog volop wordt gepionierd. En dat de financiële steun die onze afdeling aan instellingen kan bieden, écht het verschil maakt. Aan de artiesten, de ondernemers, het publiek en de stad.”

Meld je aan voor onze jobalert

Utrecht heeft jou nodig. Ontvang passende vacatures in je mailbox.

Meld je nu aan