Marketing en Communicatie

Communiceren naar de stad

Vertel het verhaal. Over wat we doen en hoé we het doen. Als professional bij Marketing en Communicatie (M&C) bij de gemeente Utrecht help je de gemeente inwoners te betrekken bij wat we doen. Of je nu bijdraagt aan de marketingstrategie, burgerparticipatie, of interne communicatiethema’s. Je werkt samen met beleidsadviseurs en experts. Samen bouw je aan de meest aansprekende marketing en de beste communicatie voor elke doelgroep.

In een werkveld dat voortdurend in beweging is, groei en ontwikkel je mee. Jouw professionele ondersteuning, proactieve advies en moderne ideeën hebben we nodig, zodat de beste marketingmix en visuele communicatie ingezet kan worden. Of het nu gaat om beeld of tekst, online of offline: we willen onze mensen bereiken. En herkenbaarheid, begrip en vertrouwen krijgen. In deze inclusieve stad en met de nodige uitdagingen op het gebied van taal en digitale vaardigheid, help jij ons te laten zien wat we kunnen betekenen. Voor iedereen.

Meld je aan voor onze jobalert

Utrecht heeft jou nodig. Ontvang passende vacatures in je mailbox.

Meld je nu aan

Achter de schermen

Bij Utrecht doen we het net even anders. Niet elke afdeling heeft een vaste marketing- of communicatieadviseur. Vanuit M&C werken de diverse marketing- en communicatie experts voor verschillende afdelingen aan verschillende thema’s bij de gemeente. Het is een veerkrachtig netwerk van slimme collega’s. Altijd up-to-date in actuele kennis van marketing en communicatie. Zo’n 120 medewerkers, van ondersteunende communicatieadviseurs tot marketingspecialisten, woordvoerders tot redacteuren, bouwen aan de boodschap van Utrecht. Collega’s werken aan de diverse opgaven in de stad of de organisatie. Zo help je bijvoorbeeld met de communicatie naar inwoners en ondernemers over een 30-kilometerzone in hun straat, werk je aan een heldere communicatie over regelingen van de gemeente, of help je bij aan het maken van aansprekende beelden voor de (online en offline) kanalen van de gemeente door contentmarketing.

Samen sterk

Bij Utrecht is plek voor iedereen: van ervaren tot net afgestudeerd. Afhankelijk van het thema waaraan je werkt als communicatieadviseur, kan je team variëren van 20 tot 30 collega’s. Specialisten die intensief en enthousiast samenwerken aan veel thema’s. Denk aan het onderwerp werk en inkomen. Hoe zorgen we dat iedereen weet van de diensten en voorzieningen die bestaanszekerheid ondersteunen? En bovenal: er gebruik van maakt? Jij hebt gevoel bij de doelgroep en voor wat er in de stad speelt. Zo werk je samen aan de beste communicatiestrategie. Utrecht biedt je:

  • werk waarin je echt verschil maakt voor de inwoners van de stad;
  • een baan die buiten mee naar binnen neemt. Met wat je vandaag in de krant leest, gaan wij morgen aan de slag;
  • een baan die door de unieke opzet altijd uitdagend en afwisselend blijft;
  • afwisseling doordat je makkelijk kan doorstromen naar een ander organisatieonderdeel met andere communicatiedoelen;
  • vertrouwen in je kunnen en de bereidheid om jouw ideeën om te zetten in daden;
  • een goede werk-privé balans, werken waar en wanneer je wilt.

"Het is een uitdaging, maar steeds meer mensen zien ook het belang"

Marlon, Communicatieadviseur

"Het is een uitdaging, maar steeds meer mensen zien ook het belang"

Marlon, Communicatieadviseur

Marketing en Communicatie in de praktijk

Boeiende projecten en onderzoeken op het gebied van Marketing en Communicatie gaan bijvoorbeeld over onze social mediastrategie bewonersparticipatie bij (nieuw-)bouwprojecten, het invoeren van betaald parkeren in de stad, het vergroenen van wijken, en wijken helpen van het aardgas af te komen. Maar dit is nog maar een kleine greep, want er zijn uitdagingen genoeg in onze groeiende stad. We kijken daarbij altijd naar en bewegen mee bij nieuwe ontwikkelingen. Welk idee je ook hebt, wij horen die graag als eerste. Samen zetten we de trend. Hoe groot onze gemeente ook is, wij willen altijd vooroplopen.

Utrecht heeft jou nodig! Help jij Marketing en Communicatie met jouw creatieve en analytische blik? Laat je ambitie zien en spreek de doelgroep aan met de juiste boodschap. Bekijk de vacatures en lees ook de verhalen van onze collega’s.

Vacatures