Een zweminstructeur met een geel vest zit op zijn knieën naast het zwembad. Hij geeft een instructie door te wijzen.

Sport & Recreatie

Is sport en recreatie jouw ideale werkplek?  

Sport en recreatie speelt een belangrijke rol bij gezond en lekker leven, ontmoeten en verbinden. Daar biedt de gemeente Utrecht de ruimte, goede faciliteiten en aantrekkelijke plekken voor. Voor een recreant die geniet van onze natuurgebieden, tot de professionele sporter; In Utrecht bieden we gezond stedelijk leven voor iedereen. 

 

Uitgelichte sport & recreatie vacatures

Zweminstructeur

Jij leert kinderen zwemmen en draagt eraan bij dat zij en anderen op een veilige en plezierige manier kunnen zwemmen en recreëren.

  • mbo
  • 8 - 36 uur
  • 2288 - € 3327
  • Solliciteer vóór 3 juni 2024
Bekijk vacature

Het cluster Sport en Recreatie zorgt in de volle breedte voor mogelijkheden om op een prettige manier te kunnen bewegen en te ontspannen. Denk aan een zo optimaal mogelijke ervaring bij een sporthal, speeltuin of sportevent. Toegankelijk voor álle doelgroepen: kinderen, volwassenen, minder validen, amateurs en topsporters. Dit doen we niet alleen door nieuwe sportaccommodaties aan te leggen, maar ook door efficiënter en slimmer gebruik te maken van ruimte die we hebben. In Utrecht gebeurt het. Werk jij mee aan een veilig en prettig klimaat voor sport en recreatie?
 

We zijn vaak opzoek naar nieuwe collega’s. Van uitvoering tot beleid: in onze groeiende stad is het toekomstbestendig houden en maken van onze sport- en recreatiefaciliteiten altijd een uitdaging. Denk aan een beheerder van bijvoorbeeld sportpark Kampong, de grootste algemene sportvereniging van Nederland. Of zwembadmedewerkers die zorgen dat kinderen veilig leren zwemmen. Jouw bijdrage hebben we nodig. Of je nu meehelpt aan het beleid voor een (rolstoel)toegankelijker Utrechtse Heuvelrug, het dagelijks beheer van accommodaties of een rol speelt bij events als het EK softbal of de Tour de France. Voor mensen met hart voor sport en recreatie zijn de mogelijkheden bij de gemeente Utrecht eindeloos.  

"Dat ze dan door het gat durven zwemmen. Dat blijft geweldig."

Eva en Ronald, Zwembadmedewerker

"Dat ze dan door het gat durven zwemmen. Dat blijft geweldig."

Eva en Ronald, Zwembadmedewerker

Hoe je werkzaamheden, je dag en je team eruitziet, hangt af van het werkveld waar je voor kiest. Reken in ieder geval op een baan waar je verschil kunt maken en direct contact hebt met de gebruikers en bewoners.  

 Utrecht is ambitieus als sportminded stad met een hart voor groen. In de inclusieve stad werken we samen ontspannen, sporten en recreëren voor iedereen. Denk aan zwemuren met extra ondersteuning voor minder validen. En een leenbank met sporthulpmiddelen die sporten toegankelijk maken voor mensen die dat nodig hebben. Of korting om sport en ontspanning betaalbaar te maken voor iedereen.  

 Het sportbeleid moedigt aan om te bewegen. De sportmogelijkheden in de stad gaan mee met de groei van de bevolking naar 450.000 inwoners in 2040. In de Utrechtse sportagenda staat welke thema’s de komende jaren centraal staan in het sportbeleid en waar we de komende jaren met verschillende sportorganisaties in Utrecht aan werken.  

Kom je bij de gemeente Utrecht werken, dan bieden we je in elk geval: 

  • de mogelijkheid verschil te maken in ontspannen en plezierig leven en sporten voor de inwoners van Utrecht;  
  • een baan waarin je samenwerkt met heel veel partijen: samen maken we Utrecht; 
  • een aantrekkelijke werkgever, ook dat is deel van een aantrekkelijke stad: laat ons weten wat je nodig hebt; 
  • alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, diverse cursussen en opleidingen; 
  • heel veel andere voordelen, zoals (online) sporten met collega’s, deelnemen aan verschillende netwerken en activiteiten. 

Werk jij graag met verschillende groepen mensen bij sport en vitaliteit? Of heb je ideeën voor het uitbouwen van onze urban sportfaciliteiten in de openbare ruimte? Of je nu denker of doener bent, we hebben jou nodig. Maak samen het verschil en werk mee aan een inclusieve en aantrekkelijke stad voor sport en recreatie.