Beleidsadviseur parkeren Ismira

Durven, doen en proberen staan bij ons centraal.”

Het is druk in Utrecht. De vierde grootste stad van Nederland blijft groeien. Om de stad leefbaar te houden, werkt Utrecht hard aan het verminderen van het aantal parkeerplaatsen. Een hele uitdaging, want hoe leg je dit uit aan inwoners die geweend zijn om voor de deur te parkeren? En hoe passen de parkeervisie binnen de grote uitdagingen van de stad? Met die vragen houdt Ismira Anindia zich als beleidsadviseur parkeren elke dag bezig.

“Sinds december 2021 werk ik aan de parkeerstrategie voor Utrecht. Daarvoor was ik al wijkverkeersadviseur bij deze gemeente. In die rol hield ik mij vooral bezig met projecten voor de korte termijn, maar juist het langetermijndenken spreekt mij heel erg aan. Daarom past deze functie veel beter bij mij. Daar buigen mijn collega’s en ik ons bijvoorbeeld over de vraag wat we gaan doen met de gemeentelijke garages. Welke ruimte wordt er precies gebruikt, wie is de doelgroep en hoeveel capaciteit is er? De beleidsopgaves die er liggen zijn aan het begin vaak vrij abstract. Hierdoor heb ik vrijheid in het bedenken van een passende oplossing. Dat maakt deze baan heel uitdagend.”

Durven, doen en proberen

“Utrecht is een mooie stad om voor te werken, met heel veel interessante opgaves rondom mobiliteit. De stad is altijd in beweging en er is altijd wel iets om te verbeteren. Daarom staan durven doen en proberen bij ons centraal. Dat spreekt mij heel erg aan. We hebben samen een doel voor ogen en gaan het dan gewoon doen. Op dinsdag komen we altijd met zijn allen bij elkaar voor de vaste parkeerteamdag, zodat we met elkaar kunnen sparren. Niet alleen met directe collega’s, ook met andere afdelingen, zoals Vastgoed Exploitatie en -Organisatie Utrecht en Vergunningen. Van een geslaagde brainstormsessie op zo’n dag krijg ik heel veel energie. Ook heb ik veel mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen binnen mijn functie. Inmiddels heb ik al meerdere cursussen gevolgd en kan ik, als ik dat wil, in de toekomst doorgroeien naar een seniorfunctie.”

Mobiliteitshub

“Parkeren ligt gevoelig. Wanneer je parkeerplekken opheft in de binnenstad, raakt dat mensen direct. Daarom zoek ik samen met mijn collega’s naar oplossingen die niet alleen goed zijn voor de stad, maar vooral ook voor de inwoners van Utrecht. Een voorbeeld van zo’n oplossing is de mobiliteitshub in parkeergarage Vaartsche Rijn. Daar staan deelauto’s en deel(bak)fietsen waar iedereen in Utrecht gebruik van kan maken. Zo beperken we de drukte op de wegen én op de parkeerplaatsen. Hier hebben we met heel veel collega’s aan gewerkt en ik ben er dan ook heel trots op dat de mobiliteitshub nu echt geopend is. Voor de toekomst hebben we nog veel meer mooie plannen opgenomen in onze parkeervisie. Ik kijk ernaar uit hiermee aan de slag te gaan. Het zou heel mooi zijn om over 5 jaar te zien dat deze plannen echt uitgevoerd zijn.”

Wil jij ook bijdragen aan de leefbaarheid van Utrecht? Bekijk de vacatures en lees ook de verhalen van onze andere collega’s.

"Het zachte karakter van de stad komt terug in de organisatie"

Jeroen, Directeur Mobiliteit

"Het zachte karakter van de stad komt terug in de organisatie"

Jeroen, Directeur Mobiliteit

"“Het mooiste aan mijn werk is de impact die het heeft op de ontwikkeling van de stad.”"

Lara, Strategisch adviseur

"“Het mooiste aan mijn werk is de impact die het heeft op de ontwikkeling van de stad.”"

Lara, Strategisch adviseur

"Ik zie het resultaat van mijn werk dagelijks terug in de openbare ruimte."

Tim, Junior Wijkverkeersadviseur

"Ik zie het resultaat van mijn werk dagelijks terug in de openbare ruimte."

Tim, Junior Wijkverkeersadviseur

Meld je aan voor onze jobalert

Utrecht heeft jou nodig. Ontvang passende vacatures in je mailbox.

Meld je nu aan