Twee handhavers lopen samen over de boulevard bij Utrecht CS

BOA’s Pammy en Anil

Je maakt echt het verschil voor mensen.”

Verschillende leeftijden, andere ervaring en uiteenlopende ambities. Toch begrijpen Anil Gadjiedas en Pammy Stolk elkaar als het gaat over hun enthousiasme voor het werk als wijkboa in gebied Utrecht Noord. Beide hebben ze hun wijk met eigen uitdagingen en beide leren ze graag de mensen kennen. Ze werken met plezier samen met jongerenwerk, hulpdiensten en de wijkagent. En daarbij gaan ze altijd voor de oplossingsgerichte aanpak.

Anil: ‘’Utrecht is al 30 jaar mijn stad. Na mijn opleiding startte ik bij de politie als preventieadviseur. Werk waarbij je ook veel contact hebt met mensen, maar het was veel minder afwisselend. Na de BOA-opleiding en een functie als toezichthouder, kwam ik in 2007 officieel als BOA bij de gemeente Utrecht in dienst. De Amsterdamsestraatweg is nu mijn wijk.”
Pammy: ”Ik was 19 toen ik hier in 2016 begon. Voor de opleiding Handhaving, Toezicht en Veiligheid liep ik hier stage en dat beviel zo goed, dat ik reageerde op een baan. Utrecht is echt een stad die leeft, er is altijd wel een evenement en er zijn heel veel verschillende culturen en uitdagingen. Dat spreekt me aan. Mijn wijk is Overvecht. En ik doe er behalve werk als BOA ook heel veel werkzaamheden naast.”

 

Kansen

Pammy: “Je wordt als junior BOA goed ingewerkt door je collega’s. Je moet de stad en de mensen leren kennen. Het grootste deel van de tijd ben je op straat, maar je werk bestaat ook uit overleg en administratie. Ik heb de kans gekregen door te groeien naar medior BOA. Als je goed werk aflevert, dan geven ze je hier de kans om een stap te maken. Wel na een sollicitatie en een assessment, maar dat vind ik juist goed. Het is een afwisselende baan, je weet nooit wat je gaat meemaken op een dag. Maar wat het extra afwisselend maakt, zijn de taken die je ernaast mag doen. Zo begeleid ik onder andere stagiairs en ben ik onderdeel van het social media team. En we doen ook nog de verkeershandhaving. We kunnen bijvoorbeeld ingrijpen bij door rood fietsen. Dat kan een BOA niet in iedere gemeente. Dat ze ons die bevoegdheid geven, dat vind ik wel bijzonder.”

Aanpakken en oplossen

Anil: ‘’We zijn er natuurlijk om meldingen aan te pakken. Of ik dan streng ben? Iedereen heeft een grens. Maar een bekeuring uitschrijven is niet ons doel. We willen juist oplossend werken. Je komt elkaar altijd weer tegen in de wijk. Het verbeteren van het gevoel van veiligheid vind ik heel belangrijk. Bijvoorbeeld bij oudere mensen die niet langs een groep jongeren durven te lopen. Als je daar een oplossing voor hebt gevonden, vaak samen met de partners, dan zijn ze blij met ons. Dat geeft voldoening. Als het een spannende, enerverende werkdag is en we meldingen goed oplossen, ben ik tevreden. De juiste acties ondernemen bij incidenten, alles goed aansturen en het verkeer kunnen regelen bijvoorbeeld, dat maakt het voor mij een goede dag.”

 

Net als Pammy en Anil meewerken aan veiliger en leefbaarder Utrecht? Bekijk snel alle BOA-vacatures.

Uitgelichte handhaving vacatures

Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA)

Jij draagt een steentje bij aan de veiligheid en leefbaarheid in de stad Utrecht!

  • mbo
  • 36 uur
  • 2404 - € 3481
  • Solliciteer vóór 2 juli 2024
Bekijk vacature