Een foto van het stadhuisplein. In de achtergrond zie je de Domtoren ingepakt in steigers.

Vastgoed

Werk mee aan een mooiere, leefbaardere, duurzame stad

Utrecht heeft jou nodig

Historische gebouwen, waaronder de Dom, fort Lunet III en het centraal museum. Sporthallen, scholen of parkeergarages voor auto of fiets. Vastgoedorganisatie Utrecht (VGU) zorgt dat ze veilig en goed onderhouden zijn. Dat er voldoende aanbod is, het meegroeit met de stad en dat locaties eigentijds en duurzaam zijn. De vastgoedorganisatie maakt mede mogelijk dat Utrechters kunnen sporten, elkaar ontmoeten en genieten van cultuur en onderwijs. De gebouwen van de gemeente dragen bij aan de gezonde stedelijke leefomgeving van Utrecht.

Met meer dan 326 hectare grond en 1.000 panden in beheer, waarvan zo’n 80 procent bedoeld voor maatschappelijke partijen, heeft VGU een grote portefeuille. Organisaties in bijvoorbeeld onderwijs, welzijn, zorg en cultuur huren de panden tegen kostprijs. Met de gemeenteraad is een onderhoudsstandaard afgesproken waar de panden aan moeten voldoen. Daarnaast werkt de VGU aan de ontwikkeling, bouw en grootschalige renovatie van zo’n 300 projecten in de stad. Utrecht heeft veel ambities. Het groeit en verduurzaamt. De opgave voor VGU groeit en moderniseert altijd mee. 

Meld je aan voor onze jobalert

Utrecht heeft jou nodig. Ontvang passende vacatures in je mailbox.

Meld je nu aan

Waar kom je te werken

VGU kent de onderdelen vastgoedmanagement, vastgoedopgave en programma’s en projecten. Zoek je een baan in vastgoed, dan heb je dus veel keuze. Kies voor een brede portefeuille of juist projecten die de diepte in gaan. Ga voor de uitdaging in een werkveld waar de budgetten groot en de omgeving complex kan zijn. Van projectmanager, assetmanager, technisch beheerder tot strategisch adviseur, Utrecht heeft een afwisselende baan voor je. Ook inkopers, contractmanagers en verduurzamingsspecialisten zijn onderdeel van de teams. Samen met partijen in de stad die meewerken aan bouw, facility en onderhoud, zorgen we dat er goede huisvesting is voor activiteiten die helpen bij de doelstelling van de gemeente. Ben je van het samenwerken met heel veel partijen? Of van het milieubewust en energieneutraal bouwen? Ga je ‘aan’ op veiligheid voor buurthuizen en scholen? Of vind je verduurzamen bij onderhoudsprojecten interessant? Binnen Utrecht is er altijd een gebied dat bij je past. Dit biedt Utrecht je: 

  • werken voor de inwoner van Utrecht in een vakgebied dat altijd in beweging is; 
  • prachtige panden en een belangrijke rol in de voorziening voor maatschappelijke organisaties; 
  • een portefeuille die uitdagend blijft en nooit afneemt in de groeiende stad;  
  • een collegiaal en gedreven team dat denkt in mogelijkheden in een werkveld waar veel belangen spelen; 
  • een werkgever die ontwikkeling maximaal stimuleert; 
  • in veel van de functies de mogelijkheid om hybride te werken. 

Utrecht heeft als grote gemeente heel veel kansen en mogelijkheden binnen vastgoed. We bieden een prachtige werkplek in het centrum van de stad en het land. Overal in de stad zie je de resultaten van het werk dat jij en je collega’s bij VGU doen. Trainee, ervaren professional en alles daartussenin: hier kun je alle kanten op. Utrecht heeft jou nodig.

Help jij de collegas binnen vastgoed met jouw kennis en gedrevenheid? Zet jouw talent in bij Vastgoedorganisatie Utrecht en groei mee met de ambities van de stad.