Daniël, Adviseur business control

Adviseur business control Daniël

“Deze baan is voor mij de ideale combinatie van financiële cijfers en maatschappelijke betrokkenheid.”

Tientallen dossiers ziet adviseur business control Daniël wekelijks voorbijkomen. Dossiers waarbij hij zijn financiële kennis mag inzetten om programmamanagers en wethouders te ondersteunen en adviseren. Bijvoorbeeld bij het opstellen van begrotingen, het in kaart brengen van risico’s of het onderbouwen van financiële beslissingen. Zo zorgt hij samen met zijn collega’s voor een financieel gezond en sterk Utrecht.

“Na mijn hbo-opleiding Accountancy kwam ik tot de conclusie dat een baan bij een groot accountancy- en advieskantoor niet bij mij paste. Vanwege mijn interesse voor brede maatschappelijke thema’s besloot ik daarom een master Sociologie te doen. Voor mijn afstuderen heb ik in Zuid-Afrika onderzoek gedaan naar een grootschalig subsidieprogramma en het effect daarvan op informele zorg en steun vanuit de community. Een mooie manier om mijn interesse in zowel het financiële als het sociologische vakgebied te combineren. Deze combinatie zocht ik na mijn afstuderen ook in mijn werk. Zo kwam ik bij de overheid terecht. Na eerst voor de provincie Gelderland en gemeente De Ronde Venen gewerkt te hebben, werk ik nu sinds 2019 voor de gemeente Utrecht. De perfecte manier om concreet iets bij te dragen aan de stad waarin ik woon.”

Uitgelichte finance vacatures

Financieel Adviseur Lokale Heffingen

Ben jij een enthousiaste financial en heb je kennis van en/of affiniteit met lokale heffingen? Lees dan snel verder!

 • HBO, WO
 • 36 uur
 • 4609 - € 6385
 • Solliciteer vóór 4 maart 2024
Bekijk vacature

Coördinator Financiële administratie

Ben je een financiële kanjer die financiële keten processen kan doorzien en coördineert? Lees dan snel verder!

 • HBO
 • 32 - 36 uur
 • 3558 - € 5247
 • Solliciteer vóór 11 maart 2024
Bekijk vacature

Strategisch Business Controller

Ben jij een specialist op het gebied van Business Control en op zoek naar een nieuwe uitdaging waar je het verschil kan maken?

 • WO
 • 36 uur
 • 5561 - € 7325
 • Solliciteer vóór 4 maart 2024
Bekijk vacature

Een groen takenpakket

“Ik heb als adviseur business control een groen takenpakket. Dit betekent dat ik mij bezighoud met dossiers op het gebied van groene energie, het verbeteren van de luchtkwaliteit, duurzaam vervoer en gezond gedrag. Belangrijke thema’s die bijdragen aan gezond stedelijk leven voor iedereen. Utrecht is volop in beweging. In de 10 jaar dat ik er nu woon, heb ik al veel zien veranderen. We groeien snel. Dat maakt het werken voor de gemeente Utrecht leuk en interessant. Zeker als je een project vorm ziet krijgen waar je zelf bij betrokken bent geweest. Een mooi voorbeeld is het luchtmaatregelenpakket dat onlangs is aangenomen door de gemeenteraad. Dit pakket draagt bij aan een betere luchtkwaliteit. Mijn berekeningen en advies hebben bijgedragen om de benodigde investeringen te kunnen doen en om daarmee de doelstellingen te bereiken.”

Een goede leerschool

“De brede betrokkenheid bij een groot scala aan projecten, maakt mijn werk dynamisch en afwisselend. Aan de andere kant zorgt het er ook voor dat ik goed het overzicht moet bewaren. Mijn agenda bestaat uit veel overleggen en afstemmen met collega’s en andere betrokkenen. Een 9-tot-5-baan is het zeker niet altijd. Het gebeurt soms dat ik mijn hele planning moet omgooien om ondersteuning te bieden bij het beantwoorden van raadsvragen. Dat kan dan niet even wachten. Daar staat tegenover dat de gemeente zelf als werkgever ook flexibel is. Hierdoor houd ik een goede werk-privébalans. Bovendien zorgt de afwisseling en complexiteit in dossiers en onderwerpen ervoor dat ik steeds meer kennis opdoe en mezelf verder kan ontwikkelen als adviseur. Binnen ons team Business Control leren we wat dat betreft ook van elkaar en versterken we elkaar met onze vakkennis. Met die brede kennis en ervaring kun je binnen de gemeente alle kanten uit. Zo vind ik het interessant om betrokken te zijn bij samenwerkingsverbanden en gemeenschappelijke regelingen met andere gemeenten. Bijvoorbeeld op het gebied van recreatie en toerisme in de regio. Kortom, de gemeente Utrecht is een goede leerschool voor ambitieuze en maatschappelijk betrokken adviseurs business control die zichzelf verder willen ontwikkelen.”