energiecoordinator Jordy op het Stadskantoor van de gemeente Utrecht

Energiecoördinator Jordy

“Ik sta in verbinding met iedereen binnen de gemeente die met energie te maken heeft. Van leverancier tot beleidsmaker.”

Energiecontracten aanbesteden, het aansluitregister bijhouden en factuurcontroles uitvoeren. En daarnaast adviseren over de inkoop van energie en de aanleg van energieaansluitingen. Als energiecoördinator doet Jordy het allemaal.

“Alles wat met energie te maken heeft binnen de gemeentelijke organisatie valt binnen mijn werkgebied. Wat ik interessant vind is de grote schaal daarvan. Als 1 van de G4-gemeenten gaat het om meer dan 3.500 energieaansluitingen. Die zijn er in allerlei categorieën, soorten en maten. En dan ook nog eens voor verschillende locaties. Dat maakt mijn werk complex, dynamisch en uitdagend.”

Impact en vrijheid

“Binnen de gemeente Utrecht ben ik de voornaamste kennishouder op dit gebied. Daar zitten veel voordelen aan, zo kan ik mijn functie inrichten zoals ik zelf wil. In mijn werk schakel ik met alle niveaus binnen de gemeente en denk ik mee in allerhande projecten die energie aangaan. Ik heb veel impact op de organisatie en die geeft mij hierin alle ruimte. Als ik iets wil aanpakken bedenk ik zelf hoe en als ik ondersteuning of hulp nodig heb, kan ik die altijd krijgen. Dat maakt dat ik in mijn werk heel zelfstandig kan opereren. Ik werk sinds 2017 bij de gemeente Utrecht in een functie die met me meegroeit. Daar waar ik aan het begin van mijn carrière bij de gemeente nog bezig was met de basis op orde te krijgen, bemoei ik me nu met steeds complexere vraagstukken.”

Werken aan meerdere energieprojecten tegelijk

“Eigenlijk ben ik altijd met verschillende projecten bezig. Bijvoorbeeld voor een nieuw gascontract dat in lijn moet liggen met het coalitieakkoord. Of met het inbedden van energiemanagement in de organisatie, met als doel te besparen op basis van een slimme meter. Ook houd ik me bezig met het digitaliseren van de volledige energiehuishouding. Daarmee kunnen onder andere aansluitingen en facturenafhandelingen automatisch geregeld en verstuurd worden. Die automatisering bespaart de gemeente tijd, kosten en (menselijke) energie. Door dat soort aanpassingen te doen wil ik de energie van Utrecht optimaal benutten en inzetten om Utrecht nog mooier te maken.”

Uitgelichte vacatures

Projectvoorbereider Groen

Jij zorgt ervoor dat groen niet slechts een concept blijft, maar een tastbare realiteit wordt.

  • HBO
  • 32 - 36 uur
  • 3167 - € 4537
  • Solliciteer vóór 31 oktober 2023
Bekijk vacature

Boomtechnisch Adviseur

Wil jij je passie voor bomen inzetten om ons unieke bomenbestand in Utrecht nog mooier te maken?

  • HBO
  • 36 uur
  • 3167 - € 4537
  • Solliciteer vóór 1 november 2023
Bekijk vacature