programmamanager Armand

Programmamanager Armand

“Hoe tof is het om in je eigen stad te zien hoe het programma waaraan jij werkt wordt uitgevoerd?”

Groot onderhoud, verbeteringen en andere aanpassingen aan de openbare ruimte komen niet uit de lucht vallen. Armand is als programmamanager bij Beheer Openbare Ruimte verantwoordelijk voor de langetermijnplanning van dit soort projecten. Projecten waarbij veel afstemming komt kijken met belanghebbenden. Armand inventariseert wensen, eisen, kansen en mogelijkheden. Om vervolgens met die input een realistisch 5-jarenplan te maken.

“In november 2020 ben ik bij de gemeente Utrecht begonnen als programmamanager. Bij mijn vorige werkgever had ik dezelfde functie, maar daar waren de doorgroeimogelijkheden beperkt. Ik wilde meer. Mezelf verder ontwikkelen op dit gebied. Gelukkig vond ik een geschikte vacature bij de gemeente Utrecht en mocht ik al snel beginnen. Ik ben midden in een afdelingstransitie gestart. Dat wist ik van tevoren. Ik hou van organisaties verbeteren en het doorontwikkelen van producten en diensten. Hier kon ik meebouwen vanaf de start van de transitie van de afdeling.”

Direct zichtbaar

“Wat ik het mooiste aan mijn functie vind, is het verbinden van mensen én werkzaamheden. Dingen uitzoeken, mensen samenbrengen en allerlei werkzaamheden zo inplannen dat het efficiënt is. Dat is echt leuk om te doen. Daarnaast werk ik aan mijn eigen stad en is veel van wat ik doe direct zichtbaar. Zo wandel ik elke ochtend in mijn buurt. Dat is vlakbij het Attleeplantsoen, waar de openbare ruimte is aangepakt. Met nieuw asfalt, nieuwe stoepen, een smallere weg en verkeersdrempels is de straat veiliger en prettiger gemaakt voor de inwoners. Een project uit de programmering waar ik verantwoordelijk voor ben. Hoe tof is het dat je dan dagelijks ziet hoe het programma waaraan jij werkt uitgevoerd wordt? Als ik fiets door de stad en werkzaamheden of projecten zie, dan zijn die in de meeste gevallen in mijn programmering voorbijgekomen.”

Samen verbeteren

“Een langetermijnplanning duidelijk in kaart brengen is lastig. Je hebt met zoveel belanghebbenden, disciplines en regels te maken. Toch wil je samenhang in de grote stedelijke ontwikkeling waarin we proberen grote projecten integraal aan te pakken. Daarvoor heb ik samen met collega’s een werkwijze ontwikkeld om tot een programmering te komen. Die programmering moet dan duidelijk overgebracht worden. En dus heb ik dat gevisualiseerd op een kaart en die aan alle verschillende partijen voorgelegd. Daar heb ik veel complimenten over gehad. Voor die kaart heb ik zelf een bestand gebouwd waaruit ik allerlei relevante informatie kon halen. Al die programma’s bij elkaar brengen en daarmee 5 jaar vooruit kunnen kijken; dat ik dat voor elkaar heb gekregen is iets waar ik echt trots op ben.”

Uitgelichte bouw en techniek vacatures

Adviseur Rioolgemalen

Ben jij de Adviseur Rioolgemalen die graag meehelpt onze openbare buitenruimte duurzaam en klimaatneutraal in te richten?

 • hbo
 • 32 - 36 uur
 • 3895 - € 5621
 • Solliciteer vóór 10 juni 2024
Bekijk vacature

Adviseur stedelijk water

Jij bent de adviseur die zorgt voor een water- en klimaatbestendig Utrecht!

 • wo
 • 36 uur
 • 4211 - € 5997
 • Solliciteer vóór 10 juni 2024
Bekijk vacature

Managementadviseur

Wil jij invloed hebben op het functioneren van de afdeling? Dat kan als managementadviseur bij Stadsingenieurs!

 • hbo
 • 32 - 36 uur
 • 3895 - € 5621
 • Solliciteer vóór 3 juni 2024
Bekijk vacature