Projectmanager Frank op een bank buiten

Projectmanager Frank

Zorgen voor een veilige, groene en prettige leefomgeving.”

Werken bij de gemeente Utrecht betekent werken aan veel interessante projecten. Er is veel opknapwerk, herinrichting en uitbreiding gewenst in de stad. Zo staat er in het Mobiliteitsplan 2040 bijvoorbeeld dat er meer ruimte moet komen voor voetgangers en fietsers. Voor Frank als projectmanager een mooie uitdaging.

“Werken bij de gemeente Utrecht is echt leuk, er zijn veel aantrekkelijke projecten. Neem de Maliebaan, waar zelfs buurtgenoot Maarten van Rossem zich mee heeft bemoeid. Zo’n project is belangrijk voor de wijk en krijgt veel aandacht, ook in de media. Het is een historische plek, meer dan 400 jaar oud. Met een projectteam gaan we de Maliebaan een fijnere plek maken om tijd door te brengen. En voor fietsers een veilige, prettige route. Auto’s gaan aan de kant en we leggen een groene promenade aan voor voetgangers en fietsers. Ook pakken we binnenkort de kruising van de Nachtegaalstraat en de Burgemeester Reigerstraat aan. Daar krijgen fietsers weer voorrang. Vorig jaar hebben we het Malieblad, waar de Maliebaan aansluit op de Maliesingel, al opgeknapt. Met meer groen en minder asfalt.”

 

Op z’n Utrechts

“De stad Utrecht heeft enorme ambities en is ondertussen best een grote stad geworden. Toch heeft het nog iets provinciaals, een serieuze stad met een menselijke maat. Dat zie je ook terug bij de gemeente. Een grote werkgever met meer dan 4.000 collega’s in dienst en toch heel sociaal. Wat werken voor de gemeente Utrecht nog meer uniek maakt? De cultuurhistorische, zeer waardevolle plekken waar je aan mag werken. Denk aan de werven, de kades en de wegen erbovenop in het centrum. Dit gebied wordt opgeknapt in een uitdagend project waar miljoenen in worden geïnvesteerd. Met een voorbereidingstijd van meerdere jaren. Dat is écht een eyecatcher voor de techniek.”

Vrijheid en verantwoordelijkheid

“Omdat er zoveel te doen is, kun je die projecten oppakken waar je het best tot je recht komt. Waar je energie van krijgt en je creativiteit in kwijt kunt. Er zijn uitdagingen genoeg als je initiatief toont. Je moet de regie pakken. De gemeente heeft de structuur van een netwerkorganisatie. Dit houdt in dat je zélf je projectteam met onder andere technisch specialisten samenstelt, op basis van je interne en externe netwerk. Het duurde een aantal maanden voordat ik precies wist wie ik waarvoor moest hebben. Nu werk ik zo’n 3,5 jaar bij de gemeente en weet ik hoe de lijnen lopen. Vrijheid krijg je ook in het werken vanuit huis of op kantoor. Daarin bepaal je zelf wat je prettig vindt. Sommige collega’s zoeken het contact op kantoor. Ik werk op dit moment zo’n 2 dagen per week vanuit huis. Dat geeft ruimte. Soms klap ik op zondagochtend mijn laptop open. Dat komt me dan gewoon even beter uit. Doordat iedereen in het team erg gedreven is om de juiste dingen te doen, vertrouwen we op elkaars input. Het uiteindelijke resultaat is wat telt: dat moet echt goed zijn! Voor de stad en haar inwoners.”

Uitgelichte bouw en techniek vacatures

Adviseur Rioolgemalen

Ben jij de Adviseur Rioolgemalen die graag meehelpt onze openbare buitenruimte duurzaam en klimaatneutraal in te richten?

 • hbo
 • 32 - 36 uur
 • 3895 - € 5621
 • Solliciteer vóór 10 juni 2024
Bekijk vacature

Adviseur stedelijk water

Jij bent de adviseur die zorgt voor een water- en klimaatbestendig Utrecht!

 • wo
 • 36 uur
 • 4211 - € 5997
 • Solliciteer vóór 10 juni 2024
Bekijk vacature

Managementadviseur

Wil jij invloed hebben op het functioneren van de afdeling? Dat kan als managementadviseur bij Stadsingenieurs!

 • hbo
 • 32 - 36 uur
 • 3895 - € 5621
 • Solliciteer vóór 3 juni 2024
Bekijk vacature