projectmanager Annerieke in speeltuin gemeente Utrecht

Projectmanager Annerieke

“Ik begeleid projecten vanaf het ontwerp op de tekentafel tot aan de daadwerkelijke realisatie.”

Hittestress als gevolg van klimaatverandering tegengaan door te vergroenen. En daarmee bijdragen aan het verbeteren van Utrecht. Als projectmanager bij Stadsingenieurs houdt Annerieke zich hier dagelijks mee bezig. Samen werken aan een gezonde en groene leefomgeving. Daar wordt ze blij van.

“Een trotse inwoner van Utrecht zijn en jarenlang werken voor de gemeente Amsterdam: dat was ik. Want ondanks dat ik het daar ontzettend naar mijn zin had begon het tóch te kriebelen. Ik wilde graag bijdragen aan het leefbaar maken én houden van mijn eigen stad. En dus maakte ik in januari 2022 de overstap naar een baan bij de gemeente Utrecht als projectmanager.”

“Projectmanagement is voor mij bekend terrein, terwijl het onderwerp civiele techniek, de technische kant, nieuw is. Juist dat maakt het uitdagend en leuk. Ik krijg volop de kans mezelf te ontwikkelen. Zo heb ik gevraagd om een mentor die mij wegwijs maakt binnen de civiele techniek. Die kreeg ik gelijk. En ondertussen zoek ik uit welke opleidingen en cursussen hierbij passen. Civiel techneut worden staat niet op mijn wensenlijst. Begrijpen waar het over gaat wél. Het is een kwestie van verdiepen en meters maken. Met al die ervaring op zak wil ik in de toekomst doorgroeien naar senior projectmanager.”

Een groen hart

“Een project dat ik een warm hart toedraag is de vergroening van Rivierenwijk. Het gedeeltelijk vervangen van de stenen op straten en pleinen door plantenvakken en bomen zorgt voor verkoeling. Daarmee beheers je de hittestress én draag je bij aan de biodiversiteit. Ook loopt regenwater makkelijker weg. Daarmee raakt de riolering niet overbelast. Er zitten echt alleen maar voordelen aan. Ook werken we aan het Maasplein, het schoolplein van de Maaspleinschool. Daarvoor hebben we samen met ouders, leerlingen én omwonenden een nieuw ontwerp gemaakt. Door het toevoegen van ruim 1.400m2 groen en allerlei nieuwe speeltoestellen kunnen de leerlingen nu heerlijk spelen op een groen schoolplein. En de glimlach op al die gezichtjes is het dan dubbel en dwars waard.”

Samen de stad leefbaarder maken

“Met een team aan een groot project werken is mooi. Je maakt je er gezamenlijk hard voor. Het is vooral samen doen en samen leren. Je levert iets op waar mensen daadwerkelijk gebruik van maken. En tegelijkertijd draag je bij aan een betere leefomgeving. Onze betrokkenheid is groot en de werksfeer is erg prettig. Per project werk je in verschillende teams en al die collega’s hebben hun eigen expertise. Door die krachten te bundelen slaagt zo’n project.”

Lees de verhalen van andere collega’s op de pagina Werken in de Techniek.

Uitgelichte bouw en techniek vacatures

Landschapsontwerper / Ontwerper openbare ruimte

Help jij mee met het ontwerpen van de Utrechtse Openbare Ruimtes?

 • hbo, wo
 • 32 - 36 uur
 • 3895 - € 5621
 • Solliciteer vóór 5 augustus 2024
Bekijk vacature

Assetbeheerder Civiel Erfgoed

Ben jij de adviseur die bijdraagt aan het wervengebied in Utrecht?

 • hbo
 • 32 - 36 uur
 • 3895 - € 5621
 • Solliciteer vóór 1 oktober 2024
Bekijk vacature

Adviseur Rioolgemalen

Ben jij de Adviseur Rioolgemalen die graag meehelpt onze openbare buitenruimte duurzaam en klimaatneutraal in te richten?

 • hbo
 • 32 - 36 uur
 • 3895 - € 5621
 • Solliciteer vóór 1 oktober 2024
Bekijk vacature