Foto van een mobiliteitsadviseur die aan het fietsen is.

Mobiliteit

Mobiliteit in een groeiende stad

Utrecht, een stad constant in groei in het midden van het land. Net als andere grote steden kent Utrecht stevige vraagstukken op het gebied van Mobiliteit en Verkeer. Het kruispunt voor de deur waar vandaag het verkeer vastloopt, is daarbij net zo belangrijk als de ov-verbindingen voor de komende decennia. Utrecht wil als stad voor iedereen goed bereikbaar zijn. Dat levert uitdagingen op die vragen om creatieve mensen.

Uitgelichte mobiliteit vacatures

Stevige Adviseur Mobiliteit en Parkeren

Jij bedenkt met ons de strategie voor de overgang van straatparkeren naar garageparkeren!

  • WO
  • 36 uur
  • 5008 - € 6777
  • Solliciteer vóór 11 maart 2024
Bekijk vacature

Utrecht in ontwikkeling

Steeds meer mensen kiezen voor Utrecht. Daarom streven we naar een toekomst waarin mobiliteit duurzaam, efficiënt en inclusief is. De visie van gemeente Utrecht is om een stad te creëren waarin inwoners en bezoekers vlot en veilig van A naar B kunnen reizen, met respect voor het milieu en de leefbaarheid van de stad. Een ‘10-minuten’-stad. Om dit te realiseren staat gemeente Utrecht constant in contact met de bewoners van de stad. Onderwerpen zoals de visie op parkeren in Utrecht en de impact van bevolkingsgroei hebben hier vooral heel veel effect op. Jaarlijks worden er ongeveer 1.000 parkeerplaatsen opgeheven in Utrecht om de kwaliteit van de stad te waarborgen. Om dit te kunnen doen, moet gemeente dicht bij de mensen staan. Alleen samenwerkend met de inwoners van de stad kunnen we knelpunten op tijd signaleren.

In een groeiende stad is minder ruimte voor auto’s. Om dit goed te laten verlopen is een innovatieve aanpak nodig. En goed openbaar vervoer. Hierbij is het uitbreiden van het netwerken en het verbeteren van het openbaar vervoer prioriteit, zodat alle inwoners kunnen genieten van toegankelijk en comfortabel reizen met het ov. Van strategisch mobiliteitsadviseurs tot mobiliteitsdirecteuren, iedere medewerker bij de gemeente Utrecht is gedreven om bij te dragen aan een leefbare stad. Of het nu gaat om het bevorderen van fietsgebruik, investeren in openbaar vervoer, of het stimuleren van duurzame mobiliteit en infrastructuur, we zetten in op innovatieve oplossingen die passen bij de behoeften van mensen.

 

"Het zachte karakter van de stad komt terug in de organisatie"

Jeroen, Directeur Mobiliteit

"Het zachte karakter van de stad komt terug in de organisatie"

Jeroen, Directeur Mobiliteit

"“Het mooiste aan mijn werk is de impact die het heeft op de ontwikkeling van de stad.”"

Lara, Strategisch adviseur

"“Het mooiste aan mijn werk is de impact die het heeft op de ontwikkeling van de stad.”"

Lara, Strategisch adviseur

Bijdragen aan mobiliteit

De impact van deze mobiliteitsprofessionals is tastbaar, met strategisch adviseurs mobiliteit die dagelijks bouwen aan uitbreiding van het openbaar vervoersnetwerk. De projecten, zoals de Merwedelijn, bieden niet alleen technologische vooruitgang, maar dragen concreet bij aan de positieve veranderingen binnen Utrecht. Deze betrokkenheid gaat verder dan de fysieke infrastructuur; het verbetert het dagelijks leven van Utrecht haar inwoners en draagt bij aan de stad van morgen. Hierbij bewegen we altijd mee bij nieuwe ontwikkelingen. Onze collega’s bij Mobiliteit zijn dag in dag uit bezig om de stad van morgen te realiseren en streven de doelen van het Mobiliteitsplan 2040 na. Wil jij hieraan meehelpen? Utrecht biedt je:

  • een afwisselende baan waarin je bijdraagt aan de maatschappij;
  • De mogelijkheid te werken aan een mooie mix van projecten voor nu én voor de toekomst;

 

 

 

 

Utrecht heeft jou nodig!

Zet jouw talent in bij Mobiliteit en groei mee met de ambities van de stad. Wil jij ook bijdragen aan Utrecht? Bekijk de vacatures en lees ook de verhalen van onze collega’s.

 

Vacatures