Gera, vakspecialist wegen bij gemeente Utrecht

Vakspecialist wegen Gera

“In gesprek blijven met collega’s uit andere disciplines is essentieel.”

De openbare ruimte voorbereiden op de toekomst. Belangrijke onderwerpen zoals klimaatbestendigheid, de energietransitie, biodiversiteit en circulariteit zijn daar een essentieel onderdeel van. Als vakspecialist wegen bij Beheer Openbare Ruimte denkt Gera allerlei processen uit en schrijft daar beleid op. En binnen wegbeheer verveelt dat nooit.

“Werken bij de gemeente Utrecht betekent dat geen dag hetzelfde is. Ik hou van uitdaging in mijn werk en gelukkig raak ik hier nooit uitgeleerd. Wegbeheer is een uitdagend vakgebied. Er spelen veel thema’s die ons team raken. We willen de stad gezond en leefbaar houden door de openbare ruimte op orde te hebben. En daarmee een gezonde en prettige leefomgeving voor iedereen creëren. Dat is een uitdaging en ik vind het erg leuk om daarover mee te denken. De wereld verandert en dat merk ik ook in het samenwerken met elkaar. Werken gaat steeds projectmatiger en je zoekt vaker dan ooit de verbinding met elkaar. Hoe pak ik het aan? Welke collega’s heb ik daarbij nodig? Hoe kunnen we het gezamenlijk oplossen en vormgeven? We werken samen aan de toekomst.”

Anticiperen op de toekomst

“Voor de wijk Utrecht Overvecht willen we een beter bruikbare, aantrekkelijke en toekomstbestendige openbare ruimte realiseren. Dat gaan we doen door de wijk in 20 jaar opnieuw in te richten. We willen verschillende ruimtelijke ontwikkelingen meenemen bij de herinrichting en denken daarom op voorhand alles uit. Zo stemmen we de werkzaamheden bij het aanleggen van nieuwe wegen af op het onderhoud aan de riolering en andersom. Wegen gaan wel 50 jaar mee. Het is dus zonde om die nu nieuw aan te leggen en op korte termijn weer open te breken. Met meerdere disciplines anticiperen op wat er in de toekomst nog meer nodig is in de openbare ruimte, dat noemen we ontwikkelend beheer. En collega’s en stakeholders daarvan bewust maken vind ik leuk om te doen.’’

Team met veel talenten

“Ik werk in een hecht team. Onderhoud, weginspecties, meldingen van bewoners over schade aan wegen, het zijn allemaal zaken waar we ons mee bezighouden. Ook bekijken we welke ontwikkelingen aan wegen en herinrichtingen er tot 2030 aankomen. Zodat we tijdig de juiste jaarplannen kunnen opstellen. Binnen dit grote geheel houd ik mij voornamelijk bezig met het strategisch verhaal voor wegbeheer. Dat bestaat uit complexe vraagstukken, een stuk beleid en visie én integrale programmering. Alles moet in 1 duidelijk plan op elkaar afgestemd zijn. We krijgen veel vrijheid in het ontwikkelen en uitvoeren van nieuwe ideeën. Iedereen in het team heeft een eigen rol. Tegelijkertijd delen we werk met elkaar, omdat ieders inbreng waardevol is. Daarmee leren we ook van elkaar.”

Lees meer verhalen van collega’s op de pagina Werken in de Techniek.

Uitgelichte bouw en techniek vacatures

Adviseur Rioolgemalen

Ben jij de Adviseur Rioolgemalen die graag meehelpt onze openbare buitenruimte duurzaam en klimaatneutraal in te richten?

 • hbo
 • 32 - 36 uur
 • 3895 - € 5621
 • Solliciteer vóór 10 juni 2024
Bekijk vacature

Adviseur stedelijk water

Jij bent de adviseur die zorgt voor een water- en klimaatbestendig Utrecht!

 • wo
 • 36 uur
 • 4211 - € 5997
 • Solliciteer vóór 10 juni 2024
Bekijk vacature

Managementadviseur

Wil jij invloed hebben op het functioneren van de afdeling? Dat kan als managementadviseur bij Stadsingenieurs!

 • hbo
 • 32 - 36 uur
 • 3895 - € 5621
 • Solliciteer vóór 3 juni 2024
Bekijk vacature