Beleidsadviseur mobiliteit Lara op het Jaarbeursplein

Strategisch adviseur mobiliteit Lara

Het mooiste aan mijn werk is de impact die het heeft op de ontwikkeling van de stad.”

Een groeiende stad brengt veel uitdagingen met zich mee. Hoe houd je de stad leefbaar en gezond? Hoe zorg je ervoor dat meer mensen de bus of tram nemen wanneer er geen plek is voor nóg meer auto’s? Dat is voor Lara Verhagen, strategisch adviseur mobiliteit bij de gemeente Utrecht, dagelijkse kost. Samen met haar collega’s werkt zij aan de uitbreiding van het openbaar vervoernetwerk en betere mobiliteit voor alle inwoners en bezoekers van Utrecht.

“Toen ik hier in 2017 begon, woonde ik zelf in Utrecht. Ik wilde heel graag voor mijn eigen stad werken, dicht bij de inwoners en de vraagstukken die er leven. Het is heel gaaf om door de stad te fietsen en de impact van mijn werk te zien. Utrecht is een stad waar ontzettend veel gebeurt. De stad groeit hard en we lopen voorop in de manier waarop we projecten aanpakken. Dat zorgt ervoor dat ik iedere dag met heel veel energie aan het werk ga.”

Bijdragen aan iets belangrijks

“Het mooiste aan mijn werk vind ik de impact die het heeft op de ontwikkeling van de stad. Samen met mijn collega’s zorg ik dat het openbaar vervoernetwerk van Utrecht klaar is voor de groei van de stad. Met onze plannen voor de uitbreiding van dit netwerk dragen we echt bij aan iets belangrijks. Neem bijvoorbeeld de Merwedelijn die straks van Nieuwegein, via de Merwedekanaalzone naar Utrecht Centraal gaat. We zitten nog in het beginstadium met de plannen voor deze (deels) ondergrondse tram. Toch weet ik nu al dat de lijn heel veel impact gaat hebben op de inwoners van Utrecht en de regio. Ik kijk nu al uit naar het moment dat het lintje doorgeknipt wordt. Dan kan ik heel trots zijn dat ik een van de eerste personen was die hier ideeën voor op papier heeft gezet.”

Eigen manier van werken

“In mijn functie is geen dag hetzelfde. Het ene moment ben ik bezig met een stuk voor de wethouder, het andere moment bereid ik een presentatie voor. Ook overleg ik veel met collega’s, andere overheden en inwoners. Wat heel fijn is, is dat ik kan werken op een manier die echt bij mij past. Ik heb de vrijheid om zelf te bepalen hoe ik tot de beste resultaten kom. En kom ik eens ergens niet uit? Dan heb ik een fijn team van collega’s waarin altijd wel iemand wil helpen. Ik denk dat het ook een hele leuke tijd is voor nieuwe collega’s om bij ons te starten. Doordat de stad zo hard groeit is er heel veel te doen binnen ons team. Hierdoor krijg je de kans om projecten op te pakken die je echt leuk vindt.”

Benieuwd welke kansen er voor jou liggen bij de gemeente Utrecht? Bekijk snel onze vacatures en lees ook de verhalen van onze andere collega’s.

"Ik zie het resultaat van mijn werk dagelijks terug in de openbare ruimte."

Tim, Junior Wijkverkeersadviseur

"Ik zie het resultaat van mijn werk dagelijks terug in de openbare ruimte."

Tim, Junior Wijkverkeersadviseur

"Durven, doen en proberen staan bij ons centraal."

Ismira, Beleidsadviseur Parkeren

"Durven, doen en proberen staan bij ons centraal."

Ismira, Beleidsadviseur Parkeren

"Het zachte karakter van de stad komt terug in de organisatie"

Jeroen, Directeur Mobiliteit

"Het zachte karakter van de stad komt terug in de organisatie"

Jeroen, Directeur Mobiliteit

Meld je aan voor onze jobalert

Utrecht heeft jou nodig. Ontvang passende vacatures in je mailbox.

Meld je nu aan