Adviseur Axel staat voor het stadskantoor met tekst 'jij zorgt voor een gezonde leefomgeving'

Technisch Adviseur

Bijdragen aan de leefbaarheid van Utrecht doe je als technisch adviseur  

Utrecht heeft jou nodig! Technische adviseurs binnen het fysiek domein zijn bij ons meer dan welkom. Op deze pagina lees je alles over de rol van technisch adviseur bij de gemeente Utrecht. Goed om alvast te weten: heb jij een achtergrond als adviseur of projectmanager in een (bouw)technisch vakgebied, dan gaan wij graag met je in gesprek. Samen kijken we naar jouw ambities en wat er binnen de gemeente Utrecht voor jou mogelijk is. Ook als er geen vacature is, willen we graag met je kennismaken. Kom met recruiters Axel Overmeen of Andrea Dekker-Schop praten over waar jij het beste past en maak een afspraak voor een kop koffie. 

De gezonde leefomgeving van Utrecht

Als technisch adviseur houd je je bezig met alles wat bijdraagt aan een gezonde leefomgeving. Je helpt bij ontwerp, beheer en onderhoud van de openbare ruimte vanuit een adviesrol die jou past. Denk aan, bouw en techniek, duurzaamheid, mobiliteit, bodem en ondergrond, vastgoed en de energietransitie. Het mooie: alles waar je aan werkt, van groen, lucht, geluid tot bodem, is merkbaar in de stad en omgeving. Van speeltuin tot bruggen en wegen; je ziet vaak letterlijk het resultaat van je werk. Daar komt bij dat Utrecht vooruitstrevend werkt en heel veel kennis in eigen huis heeft. Samen denk je mee over hoe Utrecht er in de toekomst uitziet op het gebied van groen, bouw of andere aspecten. Heb je affiniteit met de techniek of juist meer met duurzaamheid? Met een enorme veelzijdigheid aan projecten zit je als adviseur bij Utrecht goed.

Uitgelichte adviseurs vacatures

Adviseur stedelijk water

Ben jij die adviseur Stedelijk Water die helpt dit cruciale vakgebied duurzaam te laten groeien?

  • hbo, wo
  • 32 - 36 uur
  • 3558 - € 5247
  • Solliciteer vóór 10 juni 2024
Bekijk vacature

Sla de weg in die jij wilt als technisch adviseur

Kom werken aan diverse, veelomvattende, uitdagende projecten met verschillende belangen en budgetten. Spreek inwoners en politici over hun visie op gebiedsontwikkeling. En leer van de slimste collega’s in uiteenlopende vakgebieden. In samenwerking met (andere) stedenbouwkundigen, landschapsbeheerders, onderzoekers, projectleiders en ingenieurs bereik je je doelen. Altijd vooruitkijken in onze vernieuwende, ambitieuze stad. Sámen en afdeling-overstijgend werken is het motto.  

Utrecht biedt je: 

  • Een baan met effect en invloed; je hebt een grote sturende rol in besluitvorming voor de toekomst van de stad;  
  • Een goede werk-privébalans, je bepaalt grotendeels zelf wanneer en waar je werkt; 
  • Mogelijkheden om je eigen carrière vorm te geven bij Utrecht. Wil je als adviseur verder in een bepaald (ander) expertisegebied, dan zorgen wij dat je daar komt; 
  • Onbeperkte toegang tot online leermogelijkheden via Goodhabitz; 
  • Grote baanzekerheid. Het werk komt naar je toe en Utrecht als werkgever ziet graag dat jij langdurig met plezier bij ons blijft. 

"“Het is noodzaak om integraal te werken, wat vraagt om een creatieve en innovatieve manier"

Astrid, Beleidsadviseur

"“Het is noodzaak om integraal te werken, wat vraagt om een creatieve en innovatieve manier"

Astrid, Beleidsadviseur

"Ik voel een enorme urgentie als het gaat om de klimaatcrisis en de energietransitie."

Els, Beleidsadviseur aquathermie

"Ik voel een enorme urgentie als het gaat om de klimaatcrisis en de energietransitie."

Els, Beleidsadviseur aquathermie

Waar lever jij waarde voor de stad?

Utrecht blijft groeien. Daarom zijn er altijd interessante projecten binnen de gemeente. We hebben jou nodig om te komen tot innovatieve oplossingen. Wil je meer weten over de aanpak? En hoe jij met jouw technische achtergrond het verschil kan maken voor de toekomst van de gemeente Utrecht? Langskomen en samen met ons bekijken waar je het beste past, mag ook. Neem contact op met Axel Overmeen of Andrea Dekker-Schop. Zij vertellen je graag meer.